onsdag 4 mars 2015

februari.

~
~
Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1888
Omläsningar: en
Antal manliga författare: en
Antal kvinnliga författare: 6 stycken
Kvar i olästhögen: 46 st (47+2-3)
Övernaturliga inslag: tre böcker hade nog vad jag skulle kalla övernaturligheter i sig.
Påbörjade serier: två
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): två
Avslutade serier: noll
Antal recenserade böcker: tre av ovanstående, + fyra gamla *nöjd*. Kommer på allihop, hade jag tänkt.
Fådda/köpta böcker denna månad: bara två!
Lästa recensionsex: 2 st
Lästa bibliotekslån: tre
e-böcker: en e-bok blev det.
Noveller/seriealbum/bilderböcker: Både Önska bort ... och Blink, blink ... är novellsamlingar.
Böcker som påbörjades i februari men inte lästes ut: Across the Universe och Harry Potter och den flammande bägaren hann påbörjas.
Månadens finaste: 
Älskar de svenska omslagen! <3
Bästa bok: Jag vet faktiskt inte, för vill inte räkna omläsningar här. (Då skulle det ju va' Harry obvi.) Jag könde mig liksom inte så "övervädligad" av Järnprovet, men inte av någon annan heller. Men kanske den då. Eller Blink, blink med stjärnan.
Största överraskning: Ärligt talat blev jag nog rätt så överraskad att jag "fortfarande" älskade Harry Potter så himla mycket. Faktiskt mer än då, kan jag tro.
Sämsta bok: Önska bort, önska nytt.
Största besvikelse: Kaninhjärta, måste jag nog ändå säga att jag blev besviken "på" (eller hur säger man?). Hade hoppats att det skulle vara mer ... mer bra. Det var sådär, kan jag känna nu.
Spännande saker som hänt under den här perioden: BOKREA! Och så har nomineringsperioden för Massolit Book Blog awards kommit och gott, jag har varit sjuk typ hela tiden, så var det ju Oscars också och det såg jag på nästa morgon när jag var sjuk och hemma från skolan. Det ledde till akut behov efter filmer. Det har väll blivit sådär stillat, men har ju inte sett alla de filmer de pratade om där för att ... de knappt kommit hit än.
Hur det gick med planeringen: Sådär ... läste en av de böcker jag tänkt läsa, resten var antagligen på känsla då. Men det blev rätt så mycket Harry Potter faktiskt (#hokuspokus2015), både bok och film hann jag med, och lite böcker om filmerna. Eller lite blädder i dem iallafall. På bloggfronten är jag annars nöjd - 22 inlägg hann jag med på årets kortaste månad (4 FLER än i januari!) och innehållet var ganska varierat. Så hann jag ju med flera sidor och en mer bok än i januari (nu blev det där konstigt - alltså svenska är så SVÅRT plötsligt?!) och ganska många filmer. Konstigt att jag hann med så mycket tycker jag nu på efterhand.
Planer inför mars: Insurgent SKA bli läst, så ska jag försöka hinna med Som om jag vore fantastisk också. Ja och de jag har på hälft, förstås.

OCH NU ÖVER TILL NY KATEGORI, NÄMLIGEN FILM, MUSIK & SERIER!
 
SEDDA FILMER 
 Fyra nya och tre gamla favoriter blev det i januari. Jag tänkte att jag går igenom alla silt, skriver lite och ger tillslut mina poäng.
Tinkerbell & the Legend of the Neverbeast såg jag på finska och den var mysig på samma sätt som de andra Tingeling-filmerna jag sett. Men djurälvan Fawn var här mycket mer i fokus än Tinkeling, vilket ju är lite konstigt. Gillade den dock, lättsam och mysig och färgrann. (7/10)
Big Hero 6 var hemskt bra, ganska typisk Disney men den var tänkvärd och fin och ja, bra. (7.5/10)
Maleficent är en av mina favoriter. Så vacker, ganska klassisk men åh så bra skådisar, story, miljö ... magisk. (10/10)
Harry Potter och fången från Azkaban är riktigt bra, det är ju Harry Potter. Mysig och allting, men jag vet inte. Att läsa boken (som man älskar ohämmat) alldeles innan kanske inte är sådär jättebra för omdömet? (8/10)
Jagten var helt sjuk. Alltså så hemsk, kan det verkligen vara så? (7/10)
Les Misérables är också en favorit. Älskar allt från sången till miljön till skådisarna. Men så sorglig. (10/10)
Love Actually har jag sett lite av förut (slutet, haha), men nu såg jag den då från början till slut. *himla lång är den ju!* Den var mysig, ganska typisk, lite romantisk och skådespelarna var ju riktigt bra. (8/10)
 MUSIK
Och här tänker jag rakt uppochner infoga videon till sånger jag lyssnat på/upptäckt i februari.
SERIER
Det har blivit Friends för hela slanten. Vi är på säsong fyra just nu och jag älskaaar så mycket!

Det var väll det då - ni kommer uppenbarligen få rätt så långa månadsrapporter framöver ...

Hurdan var årets kortaste månad hos er?

1 kommentar:

  1. Hej elvira ! Såg din kommentar på min blogg och jag undrade om du möjligtvis skulle vilja vara med på Mer kärlek åt bogbloggare :D vill såkkart ha med så många finlandssvenska bloggar som möjligt <3 hör av dig om du är intresserad så mailar jag frågorna och infon åt dig :)

    SvaraRadera