tisdag 10 februari 2015

#läsOSalot - vad jag vill läsa

Nu är det inte länge kvar tills #läsOSalot drar igång! Närmare bestämt imorgon, faktiskt! Så då är det väll mer än på tiden att man gör en liten lista på vad man vill läsa kommande vecka - vilket är just vad jag nu ska göra.
 
 
Och nu märker jag att jag är lite väl optimistisk här ... för alltså hallå - ÅTTA (8!!!) böcker på SJU (7!!) DAGAR?! Hur har jag tänkt, egentligen?!? Okej, jag har väll inte tänkt så mycket på mängden då, utan mer på vad jag vill läsa. Och varit sugen på ett tag. (Eller sen jag såg den på biblioteket igår.)
 • Coraline av Neil Gaiman såg jag på biblioteket bredvid skolan - så jag lånade på impuls för nyfiken har jag ju varit länge, den är kort, ska vara skräckig (jag är inte skolad inom skräck - dags att bli ändring på) och det är Gaiman. Som jag vill läsa mer av efter Oceanen - vad kan annat skriva, liksom. Skriver han bara konstiga saker, eller, vad är Gaiman? Typ.
 • Insurgent av Veronica Roth har jag haft hemma sedan inna jullovet. Lånade den från skolan för vill ju läsa (är ju ändå sen sommaren 2013 jag läste Divergent) och dessutom går den ju på bio snart.
 • Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren har jag velat läsa om länge, länge. Men den har faktiskt varit utlånad väldigt ofta, så därför har det inte blivit gjort. Men nu så! Lagom till #LäsOSalot och biopremiär (men inte här ........). Perfekt ju.
 • Harry Potter och fången från Azkaban av J. K. Rowling för att det ju är #hokuspokus2015 nu! Har inte gjort något på den fronten än, men tänkte att den här ska jag väll iallafall kunna klämma in på nåt hörn. Länge sedan jag läste - längtar så!
 • Across The Universe - Matka alkaa av Beth Revis läser jag till finskan i skolan. För att dne inte finns på svenska, helt enkelt, och verkar intressant. Hittills har den varit det! Och jag hade tydligen inte det blekaste hum om vad det var innan ..?
 • Kaninhjärta av Christin Ljungqvist har jag ju hållit på med i typ tre månader nu, herregud. Sådär lite halft iallafall. Borde nog ta mig i kragen och bara läsa ut den, den är ju inte så himla lång. Och jag är ju halvvägs. Tror också jag skulle gilla den mest om jag läste i ett huj. Inte många små ...
 • Som om jag vore fantastisk av Sofia Nordin. Märker att rec-exen prioriterats bort hemskt mycket här! Så för att kompensera, haha. Nej men läste ut Spring så fort du kan igår, så planen var hela tiden att dne här ska läsas snart efter. Vill ju passa på när den är ny också.
 • Järnprovet av Cassandra Clare & Holly Black - också ett rec-ex! I den här har jag kommit typ ett (..?) kapitel i och är väldigt sugen på den. På magi i allmänhet, faktiskt.^^
Så! Det var det jag tänkte läsa. Iallafall delvis. Vet nu inte hur många av dem som egentligen passar in i temat, men iallafall.
 
Ska ni delta i #läsOSalot? Vad hade ni tänkt läsa isåfall? Eller tänker ni bara koncentrera er på "grenarna"? (mycket möjligt att jag sist och slutligen bara kommer göra det.


2 kommentarer:

 1. Åh, vilken rolig TBR-hög du hade! :D Vad roligt att både du och jag ska läsa tredje Harry Potter-boken den här veckan! :D

  Jag läste Coraline i slutet av förra året och tyckte om den väldigt mycket! Dock tyckte jag inte att den var i närheten av Oceanen...

  Roligt att du ska läsa Cirkeln också, speciellt med tanke på filmen :)
  Det ska bli roligt att se vad du tycker om Järnprovet! Jag gillar verkligen Cassandra Clare, men vet inte om jag vill läsa den här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, vilket sammanträffande! ;D Hoppas verkligen jag hinner med den, för längtar så till Hogwarts ...

   Hoppas hoppas jag också gilar den! Var inte helt såld på Oceanen, så får se vad jag tycker om det här ...

   Vill verkligen hinna med Cirkeln med, men ser lite dåligt ut just nu :S

   Radera