måndag 5 januari 2015

Summering av bokåret 2014

Den här "taggen" skapade jag förra året, för att summera 2013. Nu tänkte jag använda den igen för att summera 2014! (Mycket möjligt att liknande enkäter kommer fyllas i senare också ...)
 
Hur många böcker har du läst det här året? 66 stycken
Hur många sidor blev det sammanlagt? 16 530 sidor
De tio sämsta böckerna du läste (från sämst till mindre dålig)? Alltså eh ... Echo & Noah, Hjärtat fortsätter att slå, Färglös, Flickan på tavlan och Ibland blir skogen vred (de två sista är inte ens dåliga egentligen ...). Fler kan jag inte säga.
De tio bästa? Outtalat, Mörk ängel, Det handlar om dig, Kanske är det allt du behöver veta, Malin + Rasmus = sant, De odödligas hunger, Chanslös, Legend, Vi är inte sådana som i slutet får varandra och Här ligger jag och blöder, tror jag.
Den sorgligaste boken du läste? Boktjuven och Pojken i randig pyjamas är sorgliga rakt igenom. (Men alltså ... faktiskt grät jag inte i nåndera vad jag minns ...)
Den du aldrig kommer glömma? Alltså ååå .... Det handlar om dig, kanske? Eller Kanske är det allt du behöver veta, eller Outtalat .... eller Mörk ängel!
Den hemskaste (inte skrämmande, hemska, sådär hemskhemsk som Berövad t.ex.)? Pojken i randig pyjamas passar nog här med ...
Den mest spännande? Den femte vågen, tror jag.
Den längsta... Boktjuven (586 sidor)
...och kortaste? Petit, monstret tror jag.
Den med vackrast omslag (bild på omslaget)?
 
 
Det där "gula" är glänsande guld i verkligheten *-*

 Den med fulast omslag (bild på omslaget)?
 
 
Den du kommer läsa om och om igen, och aldrig kommer tröttna på? Outtalat, Mörk ängel, Legnd (kan jag tänka mig?), Boken om Mademoiselle Oiseau, Det handlar om dig och Kanske är det allt du behöver veta.
Hur många av böckerna du läste var recensionsexemplar? 25 stycken.
Hur många recenserade du? 57, tror jag. (Och måste komma på 3 till pga rec-ex.)
Vilken/vilka bok/böcker gav dig inspiration till något? De ger väll alla inspiration på sina sätt, men specifikt Boken om Mademoiselle Oiseau (bilderna), Det handlar om dig (språket) och Malin + Rasmus = sant (ärligheten).
Har du sett filmatiseringen av någon av böckerna du läst det här året? Före eller efter att du läst boken? Nej, det har jag faktiskt inte, tråkigt nog. (Förutom harry Potter och de vises sten som jag läste om .. och efter boken då ...) Men SKA se Boktjuven, Om jag stannar, Pojken i randig pyjamas och Maze Runner. Så har jag ju sett filmatiseringarna på Divergent, Stad av skuggor och Förr eller senare exploderar jag, som jag läst innan.
Hur många seriealbum läste du? Vilka av dem var seriealbum på böcker (som Svindlande höjder), vilka var seriealbum till böcker (t.ex. Berättelser från Engelsfors) och vilka var helt vanliga seriealbum? Ett vanligt seriealbum - Zelda, och kanske 9 böcker med bilder. (Tveksamt att kalla dem bilderböcker ...)
Hur många av böckerna kom ut 2014? Enligt Goodreads har 12 av böckerna 2014 som originalutgivningsår.
Hur många var i pocket? Sju.
Hur många läste du som e-bok? Fem stycken.
Nån bok du ångar att du läste? Alltså eh nej, jag ångrar inte böcker. Kanske Hjärtat fortsätter att slå, lite lite, för skulle inte vilja inte gilla den, haha ...
En bok alla borde läsa som du läste? Precis ALLA! Kanske är det allt du behöver veta, Outtalat och Boktjuven. (Känner att jag upprepar mig hemskt mycket här.)
Den roligaste boken du läste? Outtalat och Chanslös.
Den som var bra, men kanske var menad till yngre/äldre? Jag är oftast medveten om att en bok egentligen är menad till yngre än mig (sällan äldre), så känns lite dumt att svara på det här .. men jag vet inte, Ninja Timmy tex, men jag tycker ju faktiskt den passar bra till mig med.
Den mest hypade boken du läste? Den femte vågen, Låt vargarna komma och Kanske är det allt du behöver veta känner jag att är ganska hypade.
Den du hade väldigt stora förhoppningar på, och boken överträffade? Mörk ängel! <3
Den du blev mest besviken på? Echo & Noah och Hjärtat fortsätter att slå, trodde jag skulle tycka om.
En relativt okänd bok du läste, som fler borde läsa? MALIN + RASMUS = SANT, FÖRSTÅR NI?
Vilka fem böcker som kommer ut nästa år ser du mest framemot att läsa? På svenska då ... Livets outgrundliga mysterier, Anna och den franska kyssen, Systrars öde, Fangirl och Järnprovet.
Vilket bokförlag tycker du är bäst? Modernista, haha. För tillfället iallafall. Men alltså ... tycker himla mycket om Rabén&Sjögrens och Gilla böckers utgivningar med.
Följdfråga: varför? För att de skickar mest rec-ex .... hahaha, skämt åsido. Men för att de ger ut bra bok efter bra bok efter bra bok så himla snabbt, deras böcker känns lyxiga och speciella och det är hemskt mångsidigt med.
Vilket förlag har du det här året fått mest recensionsexemplar från (om du får recensionsexemplar)? *och då går vi till bokhyllan* *försöker räkna* Alltså jag vet inte. Rabén&Sjögren eller Modernista, antar jag.
Vilket förlag har det utbud som passar dig bäst? Modernista just nu, tror jag, men alltså Gilla böcker har lite, men allt de har vill jag läsa, och Rabén&Sjögren är varierat och jag läser nog allra mest därifrån. Bonnier Carlsens böcker känns liksom ... unika, handgjorda eller nåt ... och jag tycker om mycket av det jag läser därifrån. Jag vet faktiskt inte.
En bok som kom ut det här året som du inte hann läsa, men vill? Oavgjort mellan Jag ger dig solen, Champion, Blod & Stjärnstoft och Sätt mig i brand!.

2 kommentarer:

  1. Outtalad är en bok jag känner att jag verkligen måste läsa snart! Den verkar bra på alla sätt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska du verkligen! Det tycker jag absolut den är, hoppas du tycker om den när du än läser den :) (inte OM, för du måste ;D)

      Radera