fredag 16 januari 2015

I min brevlåda #32 Födelsedag & förlagen har definitivt inte jullov mer ...

Hej på er!
Igår hade jag födelsedag - så hipphipphurra för mig haha. Jag fyllde femton! Det är rätt så mycket faktiskt, rätt så stort. Nu får jag ju t.ex. ta mopedkort (vilket jag absolut ska eftersom jag bor en bit utanför "allting"), men det får vänta tills vägarna är minre isiga ... och jaa, sommarjobba? Nåja, jag hoppas det blir en fin ålder i alla fall.
På morgonen uppvaktades jag av min familj - och fick böcker! Jag ÄLSKAR att få böcker - speciellt om jag verkligen vill läsa dem. Och OM jag vill läsa dem jag fick ...
Jag ger dig solen av Jandy Nelson fick jag av ma&pa - har jag velat läsa SÅ mycket enda sen jag fick veta om den!!! Har (typ) bara hört bra saker om den - ser så mycket framemot denna (hoppeligen) mysiga lässtund.
Järnprovet är ett samarbete mellan Cassandra Clare (Mortal Instruments) och Holly Black (Spiderwick) - tror det här kan vara superbra, lite som Harry Potter men tror inte det stör eftersom jag är beredd på det. Ska bli spännande att få veta vad Holly Black är för sorts skrivare!
 Alena är ett seriealbum som påminner om skräckisen Carrie. Det är Kim W. Andersson som ritat och skrivit och den är redan utläst - riktigt snygg och obehagligt. Mer utförligt omdöme kommer antagligen!
Genom dina ögon är Stephenie Meyers (Twilight) sci-fi roman - boken efter Twiligt. Den är också filmatiserad och jag hoppas att jag tycker om den, men den är tjock, så ska beta av lite annat förts tänkte jag. Det var alla födelseprestenter för nu - tack så himla mycket ma&pa!!

 Idag fanns ett stort paket från Semic i postlådan - Maze Runners uppföljare och en bok jag länge varit nyfiken på - Half Bad - Ondskans son av Sally Green. Har faktiskt inte den blekaste aning om vad den handlar om ..? Men tror det kan bli bra! Gillar dock inte sättet de redigerat omslaget på ... ser hemskt rörigt ut, tycker jag.
Maze Runner - I vansinnets öken av James Dashner är som sagt andra delen i nygammal dystopiserie. Jag gillade första delen rätt så mycket - tror faktiskt inte jag insett riktigt hur mycket innan jag hade den här i handen och verkligen ville börja läsa. Hoppas på en spännande uppföljare!

 Systrars öde av Jessica Spotswood är den MYCKET efterlängtade avslutande delen i serien om Systrarna Cahill - serien om häxor i 1800-talets England. Älskar omslaget SÅ MYCKET! Har börjat lite smått, får se vart det här leder ...
Som om jag vore fantastisk av Sofia Nordin är den (förhoppningsvis helt) fristående fortsättningen på de två tdigare böckerna om en flicka i ett dystopiskt Sverige. Jag har ännu bara läst första delen, men den tyckte jag om, så ser mycket fram emot den här!
 
Så fick jag också Katherine-teorin av John Green som e-bok för nån vecka sen. Den har jag kommit några kapitel in i och jag tycker verkligen om Greens sätt att skriva - mindes inte hur mycket förrän nu. Hade inte heller så himla höga förväntningar efter Pappersstäder som var en liten (stor) besvikelse ...
 
Älskar att få böcker igen - känns som om det var så länge sedan. Och allt verkar så bra! Veckoslutsplaner? Läsning, obviously.
 
Tusen tack till rabén&sjögren, Bonnier Carlsen och Semic för rec-exen!
Har nån läst någon av ovanstående? Vill läsa?
 
*förlåt för inte sådär jättefina bilder tagna i mörkret i all hast*


10 kommentarer:

  1. Åh! Vad mycket fina böcker! Vilken lycka!! :)

    SvaraRadera
  2. MEN GUD GRATTIS PÅ DIG! :DDD hoppas du kommer att trivas som 15 åring, kan knappt fatta att jag blir 14 snart! xD Förresten har inte haft någon aniiiing alls när du fyller år, så kunde ej gratta igår! tyvärr :( men hopppas du hade en bra födelsedag & fina böcker du fick! :D Jandy Nelsons bok är jag väldigt sugen på och I vansinnets öken läste jag ut för ca 1 vecka ungefär! Vet dock inte så mycket om dem andra, hoppas du blev glad i alla fall! :D & John Greens vill man ju ha.. ;)

    /Kram , Hannah! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha tack :D Jaa, födelsedagar är ju rätt stor grej faktiskt ... fattar inte alls att jag är femton haha :P Ja, min födelsedag var fin, och visst är de fiina <33 Såg din recension på I vansinnets öken - ska försöka läsa den jättesnart! Haha ja, John Green är verkligen en sådan där författare som man vill läsa precis allt av ... strunt i handlingne liksom ;D

      Kram

      Radera
  3. Grattis på födelsedagen! :D ÅH! Fina fina böcker du fått! Själv vill jag läsa Jag ger dig solen, Järnprovet, Systrars öde och Half Bad - ondskans son. Men tänker vänta tills biblioteket fått in dem (vilket jag hoppas är snart!).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tacktack så mycket! Är också supersugen på dem ... jaa, hoppas verkligen för din skull att ditt bibliotek tar in dem snabbt - finns inget mer irriterande än bibliotek som är efter med utgivningen typ ...

      Radera
  4. Grattis i efterskott =)

    Har också beställt Systrars öde som rec-ex, väntar som en tok på att den ska komma snart!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :)

      Förstår dig verkligen - alltså ah DET DÄR SLUTET ...

      Radera
  5. Jag gillade Katherine teorin mycket bättre än Pappersstäder, den är mycket roligare och mysigare liksom :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig hittills - hoppas det håller hela vägen! :)

      Radera