tisdag 30 december 2014

Bokiga mål 2015

Mina mål på läsfronten 2014 gick rätt så ... straight to hell, om jag tillåts uttrycka mig så. (Vilket jag nyss gjorde, så har uppenbarligen ingen skillnad om jag får eller ej.)
 
Jag hade som mål att läsa 70 böcker. Det kändes verkligen som en barnlek då, när jag satte målet. För jag hade ju nästan klarat av 100 böcker 2013! Men, det gick tydligen inte. Det gick nästan, var jättenära, men nej.
 
Jag läste 66 böcker år 2014 (en (Hedda #3) bok fanns inte på Goodreads ...), om jag inte hinner avsluta Prodigy. (Vilket jag kanske kanske hinner!) Alltså SÅ NÄRA! Men men, är ju inte hela världen att jag inte klarade det ... bara halva. *hahahasåroligt*
 
Här kan ni se alla mål från 2014, och här ser ni min goodreads-challenge. Och alltså jag klarade typ inget då ... ehem. För jag har definitivt inte bara 20 olästa böcker kvar - jag har 39 stycken, rättare sagt. Plus Prodigy, men den hoppas jag ännu på att jag hinner läsa ... Ja och förresten, jag hade som personligt mål att recensera 50 böcker - vilket gick galant! När jag räknade lite snabbt så kom jag fram till att jag recenserat 60 böcker av dem jag läst, så nöjd på den fronten är jag. (Kommer upp ett mer ingående inlägg om statistik senare, hade jag tänkt. Antagligen mer intressant för mig än för er, men vill göra det iallafall.)
 
Hursomhelst, det gick inte direkt bra med målen eh dethär/förra året (??), men let's move on - varför noja över det mer?!
 
År 2015 (gud, känns så ovant att skriva det ...) så ska jag försöka läsa 50 böcker - tror det är ett passligt mål. Och recensera 40 av dem. Jag ska också delta i Kaosutmaningen 2015 hade jag tänkt, kommer upp en sida om det snart!
 
Och Boktolvan 2015 tänkte jag hoppa på - aldrig gjort den förut, av någon anledning? Här är författarna jag vill läsa:
 • Ester Roxberg - för jag har av någon anledning inte läst Antiloper än, men i år ska det bli gjort
 • Alex Flinn - för att känns som om Beastly funnits i hyllan för länge
 • Kerstin Gier - för att Ädelstens-trilogin har blivit så hyllan och jag vill veta vad "all the fuss is about"
 • Richelle Mead - jag bara MÅSTE läsa Vampire Academy nån gång punkt.
 • Nån av Brontë-systrarna, hoppas både Charlotte och Emily eftersom jag har deras böcker som rec-ex...
 • Rebecca James - jag har hennes andra bok som rec-ex som varit oläst för länge
 • Antonia Michealis - för att Sagoberättaren varit oläst för länge ...
 • Holly Black - har faktiskt aldrig läst något av henne men många av hennes titlar intresserar mig, t.ex. The Iron Trial med Cassandra Clare som kommer på svenska i vår.
 • Patrik Stigsson - fick Cirkoli på min 13-årsdag men har av någon anledning inte läst den sen dess, trots att jag egentligen vill himla gärna.
 • Erin Morgenstern - för att jag vill läsa Nattens cirkus
 • Moira Young - Dustlands-trilogin!
 • Stephanie Perkins - Anna!
Satsar på att klara av en författare/månad, tror det kan gå om jag försöker.
 
I Boktyckes läsutmaning tycker jag det gick relativt bra, klarade av 44 punkter och är absolut nöjd med det!
 
Andra mål jag satsar på inom läsning 2015 är:
 • Att läsa bara för att det är roligt, inte för att jag måste läsa så och så mycket per månad. Glömmer faktiskt det för ofta ...
 • Läsa det jag är sugen på! Om en bok inte känns rätt just då, får jag lägga ner den och läsa nåt jag är mer nyfiken på just då, på så vis lider varken jag eller boken av att jag inte valde rätt för tillfället,
 • Bara fråga efter rec-ex jag verkligen är intresserad av och prioritera dem.
 • Bara köpa böcker jag Absolut känner att jag inte kan leva utan.
 • Tipsa andra om böcker, försöka få upp andras ögon för läsning.
 • Minska på datortid och därmed höja lästiden.
 • Recensera böcker nästan genast efter att jag läst dem! Då blir det bäst, har jag märkt, och mest från hjärtat.
 • Skriva kortare recensioner och inte kräva mer än så av mig själv - tror att ni kanske inte ens orkar läsa dem ibland?
Jag tror jag lämnar det här, för mycket mål leder bara till stress.
Jag ska försöka kika in här imorgon också, men tills dess: ha det så bra ni kan och lämna gärna en kommentar om era mål 2015 - eller skippar ni kanske rent av målen? Och hur gick det med läsningen (och livet i allmänhet) 2014?

8 kommentarer:

 1. Jag kan sätta till Hedda #3 på Goodreads, så får du den med där också ;) Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar men är Hedda #3 : Hedda, Carro och Gustavnyheterna av Åsa Hofverberg eller är det någon annan Hedda serie?

  Riktigt bra mål som du satt för 2015 :) En del är också sådana som jag försöker sträva efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojjdå, Hedda #4 menade jag förstås märkte jag nu! :O :P Men ja, den Hedda-serien, men Heddabloggen och det där med mamma ... tror jag den heter ... kan du lägga till böcker på goodreads? Hur gör man det?

   Radera
 2. Jag tycker att mitt mål 2014 på goodreads gick bra! Som var att läsa 60 böcker (känns lite dock) och som du antagligen sett så klarade jag det målet , då du gillat den! ;)

  Jag trodde inte att jag skulle klara det, för igår hade jag 2 böcker kvar, men när jag gick igenom mina bibliotekskvitton (jag sparar dem xD) så hade jag missat en bok! Sen fick jag även lägga dit två böcker av Ingrid Olsson (tror jag) efter att jag skapat dem! sen så hittade jag ännu en bok som jag inte trodde fanns på goodreads! Så det gick i alla fall! :D

  Vet dock inte hur 2015 mål blir, skulle vilja att Boktycke har ännu en utmaning, så jag för chans att vara med från början! Kram :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg det ;D grattiis! (Alltid bra att kolla bibliotekskvitton x) Tyckte Boktyckes utmaning var jätterolig, så hoppas hon har en ny jag med ... :)

   Kram

   Radera
 3. Bra jobbat! Det är ju roligt med mål även om man inte alltid når hela vägen fram. Jag har precis klarat mina femtio böcker och håller nu på att läsa Prodigy precis som du! För övrigt så tror jag att jag faktiskt lyckades med alla mina mål det här året. Mina mål var mer positiva riktlinjer och därför ganska svåra att misslyckas med, men jag känner mig nöjd! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju peppande och så med mål tycker jag, även om det inte alltid går :P :D Ojj vad roligt att du lyckades med dina mål! Positiva riktlinjer låter ju som riktigt bra mål också, så känn dig stolt ;)

   Radera
 4. Jag hade väl inte direkt något mål med just 2014 men jag skulle ju läsa 100 böcker från september-september och jag klarade 98 tror jag, så det var lite surt. I år vill jag läsa tjockare böcker och inte bara tunna, och låta det ta den tid som det behöver. Hoppas du har en bra början på året :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det var ju också nära! :) Tänker också försöka läsa tjockare och BARA det jag verkligen vill läsa, när jag har tid. Försöka slippa hetsläsningen liksom :P
   Tack, detsamma, haha :D

   Radera