onsdag 17 december 2014

bara ett hej

Hallå!
Det är rätt så länge sen jag skrivit nu - eller länge och länge, en vecka? Men ändå, längre än vad som är meningen då jag faktiskt skriver här egentligen.
 
Vad har jag gjort då? Jag har läst, faktiskt, vad har jag hunnit med, tre böcker? Känns faktiskt som om jag är tillbaka på banan igen, förutom då i recensionsväg. Egentligen vill jag också skriva alla recensioner - men det känns som om jag inte kan få tilräckligt med lugn inom mig, som om det inte blir bra och att jag inte riktigt vet vad jag tycker om böckerna.
 
Jag känner mig helt enkelt inte i form för att skriva recensioner, publicera dem och vara nöjd. För jag blir inte nöjd. Nåja, vi får ju hoppas att denna plötsliga lite värre självkritik än vanligt (jag vet väldigt konstig ordföljd där. Hoppas ni fattar.) bara är tillfällig och att jag snart är back on track again. Ska senast försöka ta tag i det när jag har jullov! (börjar på söndag!)
 
Så har jag mailat också, så himla roligt att hitta nya vänner på det viset! Och skrivit tre (alltså två för många) alltför långa bokreferat till skolan. Ett ska in innan jullovet. De andra är bara överflödiga. (Jag är perfektionist så försökte få något av dem kortare. För orkade inte skriva om och om och om på ett och samma tills det blev tillräckligt kort. Slutade med att jag fick tejpa fast ett extra papper i det ursprungliga, det är liksom mitt sätt att göra saker enklare. Blev ett referat på Wallflower, som det är hundra år sedan jag läste, för att jag tänkte att jag där inte minns så mycket, bara själva basen av handlingen. Men icke. Älskar man en historia sitter den tydligen hemskt detaljerat fast i skallen trots att det gått över ett år sen man läste den sist.) Men kan ju kanske använda dem till nästa gång ...
 
Så har jag uppdaterat goodreads - för där är jag rätt så aktiv angåenda vad jag läser. Bli vän där om ni inte är det redan! Här finns min profil. 
 
Och det är julfest snart! (Mer specifikt i övermorgon.) Så har lätt panikblandad nervös stress. Men det ska bli roligt också! (Förstås) Dessutom har jag i princip bara haft musik senaste dagarna, och det tackar jag inte direkt nej till i första taget.
 
Vad vill ni förresten se recenseras? Jag SKA ju recensera Outtalat, Maze Runner: I dödesn labyrint (som jag äntligen läst och faktiskt tyckt mer om än väntat!) och De odödligas hunger. Böcker jag läst men inte "måste" läsa är Kleopatras trädgård, Kitty och utpressaren och The Return of Hjärtans Fröjd. Tror de  får minirecensioner, har inte så mycket att säga om dem och har inte direkt tid.
 
För tillfället håller jag på med Flickan på tavlan av Rebecka Åhlund och hittills känns det mest som väldigt mycket slöseri av tid. För hemskt tråkig tycker jag tyvärr att den är.
 
Nåja, var väll mest lite det jag ville säga, så hejdå, ha det fint och hoppas det går bättre för er både i läs- och recensionsväg!

4 kommentarer:

 1. Ja, hej på dig! :D Kan hålla med dig om att varit lite tyst här ett tag, fast enligt mig har det varit ganska tyst i hela bokbloggsvärlden .. i alla fall bland de bloggarna som jag läser.

  Jag har som dig jobbigt med recensioner, för jag vet vill hur jag vill ha dem & de blir inte alltid så. Och jag är nog lite av en perfektionist. Fast jag är ju ganska ny med att recensera o sånt. Jag hoppas att jag förbättrats något sen jag börja!

  Jag skulle vilja läsa din recension på Maze runner! För jag gillade den trots rörigheten i början.. men sett folk som tyckt mindre om den! Så vill gärna höra din åtsikt! :D Sen borde jag nog läsa wallflower någon gång, den ligger i min bokhög och väntar.. men jag har svårt att börja läsa böcker som alla tycker är bra, för jag har oftast för höga förväntningar & är så rädd att jag ska bli besviken. Samma med sista boken i Rör mig inte-serien, 2 av John Greens böcker, Eleanor & park och några fler.

  Det här blev väldigt långt, så tack om du läst allt.. haha /Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du redan är riktigt bra på att recensera - fortsätt så! :D
   Okej, recension på Maze Runner coming up ASAP! Måste bara samla tankarna kring den ett tag först ... vet liksom inte vad jag ska skriva.
   JA du MÅSTE läsa Wallflower, men alltså, vet ju vissa som inte tyckt om den lika mycet som tex jag. så kanske bäst att FÖRSÖKA /jag vet, jättesvårt ..) att inte ha så himla höga förhoppningar och hellre bli överraskad istället ;P
   Har samma "problem" faktiskt, känns liksom jättejobbigt att börja på en bok man hört en massa bra om/själv tror är bra pga författaren. Har ägt Sätt mig i brand! i typ ett halvår och ännu inte läst den. Inte ens öppnat ordentligt. Trots att jag borde slängt mig över den direkt ... men har planerat att läsa den i år ännu, måste bara ha tillräckligt med tid för bara mig och läsningen, känner på mig att det blir sträckläsning av hög grad ... Eleanor & Park blev jag (ju) lite besviken på, tyckte den var mysig och så men fastnade aldrig riktigt.
   Det här blev också hemskt långt, haha, så ingen fara! ;D

   Radera
 2. Det ska bli superkul att läsa din recension av Maze Runner - I dödens labyrint! Jag har också en lite halv tafflig period gällande i varje fall recensioner just nu. Jag hoppas det blir bättre för oss båda och ser fram emot jullov! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Då ska jag se till att skriva den så snart som jag har tid och inspiration :)
   Äsch, vad tråkigt, känner själv att jag nog nästan börjar vara back on track redan, men det kan ju alltid bli bättre. Hoppas du får det bättre med rec-skrivandet snart igen då - älskar dina recensioner!

   Radera