onsdag 16 juli 2014

juni.

Ni har kanske (vad vet jag?) märkt att jag varit lite frånvarande på sista tiden. Men, den här gången har jag faktiskt inte kunnat göra något åt den saken. För vi blev helt utan förvarning utan internet. Men nu är det då fixat, så nu kan jag fortsätta skriva så "regelbundet som jag brukar". Och jag tänkte att det vore väl passligt att börja den här comebacken med en cirka två veckor försenad månadsrapport. Here we go!
 
 
~
Chanslös - Gail Carringer
Naomi & Elys kyssförbudslista - David Levithan & Rachel Cohn
Det handlar om dig - Sandra Beijer
Inte vem som helst - Nina LaCour
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
~
Antal lästa böcker: 5 st
Antal lästa sidor: 1425 st
Omläsningar: inga
Antal manliga författare: en
Antal kvinnliga författare: fem
Kvar i olästhögen: 34 st (förra gången var det 36 ( - 5 + 3)) (men tror att den informationen kanske är lite föråldrad (har alltså inte verkligen räknat dem på länge...))
Övernaturliga inslag: faktiskt bara en med något övernaturligt i juni. Inte ofta det händer.
Inga övernaturliga inslag: resten
Påbörjade serier: noll
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): en
Avslutade serier: -
Antal recenserade böcker: Fem publicerade recenioner varav endast en var på en bok jag faktiskt läst i juni. Borde komma 13 (!!!) recensioner nu snart. Och två filmrecenioner. Men alltså, jag lovar inte att skriva långa utförliga recensioner på varedna en. Det kommer ju delas upp i små recensioner med.
Fådda/köpta böcker denna månad: 3 st
Lästa recensionsex: två
Lästa bibliotekslån: -
e-böcker: -
Noveller/seriealbum/bilderböcker: -
Böcker som påbörjades i april men inte lästes ut: De Odödligas regler. Den var ju egentligen månadens TBR men jag hann inte hela. Tänker dock inte bestraffa mig på något sätt eftersom jag kommit mer än halva.
Månadens finaste: 

in every way

Bästa bok: Det handlar om dig och Här ligger jag och blöder
Största överraskning: Chanslös, jag tyckte inte om första hälften av Själlös så väldigt mycket men den här älskade jag rakt egenom.
Sämsta bok: Goodreads talar sitt tydliga språk och visar att alla fått fem utom en som fått fyra stjärnor - Naomi & Elys kyssförbudslista.
Största besvikelse: -
Spännande saker som hänt i juni: Jag höll i en tävling för första gången ever här på bloggen! Var väldigt roligt, hoppas ni också gillade och inte har något emot om jag håller en någongång i framtiden också.
Så var jag på bröllop i Sverige och besökte Danmark (fullt med cyklar!) och Legoland (sååååå fint!) och Urbanoutfitters för första gången. Blev helt kär i den butiken. Deras simdräkter! Och gah typ allt.
Och HARRY POTTER THE EXHIBITION. Så himla coolt. Jag tror jag dör. Finns inte mycket mer att säga. Det var så episkt. Så - bara oh.
Och så såg jag - äntligen - The Fault in Our Stars. Den var helt fantastisk.
Kommentar: Jag har inte läst så väldigt mycket men alla böcker jag läst har varit VÄLDIGT bra. Jag läste ju Det handlar om dig och det kan ju hända att jag slösade bort min tid på att läsa om den några gånger. Resten var ju också hemskt bra. Men sen har det som vanligt funnits dagar då jag inte läst alls, men det stör mig inte. Jag håller iallafall ett passligt tempo för mitt Goodreads-mål enligt Goodreads och det är ju bra. Och Gossip Girl är en väldigt addictive serie.
 Hur det gick med planeringen: Läste inte sju böcker. Läste i princip ingenting på resan men allt jag läste var bra.
Planer inför juni: TIO BÖCKER. Nu ska det kämpas ... (UPDATE 19.07 jag siktar på sju, tio känns lite väl mycket ...)
TBR-bok i juni: Dödsknäpp - Håkan Jaensson. Kort bok om en pojke som tror han har cancer. Jag har redan läst den och det var intressant, tänkvärd läsning. Blev faktiskt överraskad över språket också, som på sått och vis var rätt vackert.

Vad har ni för planer då? Okej, hälften av juli har gått, men iallafall?


2 kommentarer:

  1. Vilken bra månad juni verkar ha varit för dig! Bra böcker, bra film med mera. Jag har börjat läsa både City of Glass och Du glömde säga hej då så målet är att läsa ut dem. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det var nog en rätt bra månad :D Oh, Sarah Dessen är så perfekt att läsa på sommaren! Hoppas du gillar den :) Måste nog ta i att läsa City of Glass (eller jag har den ju på svenska men) jag med, men dens tjocklek skrämmer mig liksom lite ... (och jag tror att mitt mål på tio böcker är lite väl högt :S)

      Radera