söndag 23 februari 2014

Fem (till) böcker att se framemot 2014

Här och här har jag skrivit om andra böcker som kommer ut i år!
 
 
Färgen på drömmar av Ruta Sepetys
maj B.Wahlströms
Läste Strimmor av hopp för cirka ett år sen, och tyckte hemskt mycket om. Därför vill jag hemskt gärna läsa mer av Ruta! Hade verkligen hoppats på att den här skulle bli översatt, är dock lite besviken över omslaget...tycker DEFINITIVT bättre om originalet som jag verkligen gillar. Gillar inte texten och förmörkningen i kanterna på det svenska...hursomhelst vill jag verkligen läsa!
 
 
Första monsterboken av Johan Egerkrans
augusti B.Wahlströms
Blev verkligen imponerad av Egerkrans begåvning i Nordiska väsen och vill verkligen se mer av honom! Då såg jag att denna ska komma ut, men det är dock typ en pekbok tror jag (..?), men små "faktatexter" om nio monster. Om jag inte lyckas på som rec-ex så kommer jag säkert typ köpa den till småbrorsorna! :-)
 
 
Stanna kvar och ge dig av av John Boyne
juli B.Wahlströms
Här har de då valt att behålla originalomslaget. Gillar det! Läste ju nyligen Pojken i randig pyjamas och tyckte om. Den här tror jag är liknande och vill gärna läsa mer av Boyne!
 

 
 
STHLM - av unga för unga
maj B.Wahlströms
Den här skulle jag gärna vilja läsa! Vet ju typ inget om Stockholm då jag bor i Finland och bara besökt staden omkring en gång. Den här tänker jag att kunde vara ett fantastiskt sätt att lära känna staden!
 
 
Historien om Leon av Leon Leyson
januari B.Wahlströms
När jag då för någon dag sen klickade in mig på B.Wahlströms hemsida så såg jag ju först den här. Jag fann inte omslaget lockande men då jag läste handlingen så ville jag genast läsa.. Såg filmen "Schindlers list" för ett tag sen och bara för sorglig. Den här känns som ett måste för mig.
 
Bubblare
 
 
Ull av Hugh Howey
april Norstedts
 Fick rätt nyligen nys om denna, och av någon anledning finner jag den lockande. Vet inte om den passar min målgrupp då den ges ut på Nordstedts och inte Rabén&Sjögren (men det gör ju Sagan om ringen också!), men skulle vilja läsa. Vet typ inte alls vad den handlar om, men tror att det är nån sorts dystopi/sci-fi..? Omslaget gillar jag tyvärr INTE och sidantalet (omkring 500) finner jag både skrämmande och lockande...
 
Nån av dessa ni finner lockande? Och ge hemskt gärna tips på andra bra böcker som kommer ut som jag missat! (Eller inte...har så himla mycket att läsa!)

1 kommentar:

  1. Jag skulle vilja läsa Färgen på drömmar helst, men Ull verkar också vara något!

    Sv: Victoria (från Harlequin) har svarat på din kommentar på mitt inlägg: "Den mörkaste passionen" om varför & så. I fall du är intresserad utav svaret :)

    SvaraRadera