söndag 3 november 2013

Ny John Green! NY JOHN GREEN!!!

Japp. Ni läste rätt. En till bok av mannen bakom allas vår Förr ellers senare exploderar jag ska översättas till svenska igen. Gissa om jag är överlycklig!? Okej, det finns två böcker till av honom på svenska som jag inte läst men stor skillnad...jag är överlycklig.
Och det är då Paper towns som översätts, och den ska då heta Pappersstäder. Den ges ut av Bonnier Carlsen.
 
Pappersstäder
 
Handling:
Sällan har en berättelse berört så många, så starkt som hjärtskärande Förr eller senare exploderar jag. Världen över hyllas och älskas boken som nu blir film. I John Greens Pappersstäder trasslas vi in i ett garn av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo; en ung kvinna som har genomskådat pappersstaden Orlando.
 
Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret i hans pojkrum och klättrar in i hans liv – klädd som en ninja och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion – följer han med. Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo – som alltid varit något av en gåta – nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland. Men aldrig så här länge. Snart förstår Quentin att det finns ledtrådar och att det är meningen att han ska hitta dem. Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre känner han igen flickan som han trodde var hans vän. 
 
Pepp pepp pepp!!!
 
(Tycker dock att det hade varit roligt med ett svenskt omslag till den här också, men är ju möjligt att det ändras)

4 kommentarer:

 1. Visst är det kul?!!? Jag har redan skickat till mejl och frågat efter boken :3
  Får bara hoppas att jag får hem den i brevlådan nästa år! :D

  SvaraRadera
 2. SV: Jag brukar skicka till olika varje gång. Annars tröttnar dem väl på mig? ;D
  Kolla om du hittar någon som heter Karin Shyffert - henne brukar jag skicka till :)

  SvaraRadera
 3. Läste den på engelska för ett tag sedan, gillade den verkligen! Du har något att se fram emot att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen (och tror) att jag kommer att gilla den! :)

   Radera