fredag 4 oktober 2013

Bokbloggsjerka 4-7 oktober (och 27-30 september)

Usch fy, det är redan oktober! Vart tog sommarn vägen?
SjällösMen nu är det dags för bokbloggsjerka, missade förra veckan och tänkte ta det svaret nu också. Bokbloggsjerkan håller Annika på bloggen alkb.se i och den går ut på att varje vecka svra på en fråga hon ställer på sin blogg, skriva adressen i en kommentar och hitta nya bloggar.

Förra veckans fråga:
Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst?
Eem... vet inte riktigt, men tror nog jag läser mest av Svenska författare! :)

Förstod inte riktigt veckans fråga, men ska iallafall ge svar på den på det viset som jag tolkade den:
Allt jag säger är santBerätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!
Ska man liksom bara säga vilken som helst bokmiljö man läst om eller ska man säga sina favoriter? Förstod inte riktigt... Men jag tänker dä säga mina favorit bokmiljöer!
Hogwarts i Harry Potter, är ju rätt givet. Gud vad jag älskar att vara där! Men det finns även många andra:
 • Miljön som Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo utspelar sig i tycker jag är väldigt trevlig. Cafét hon jobbar på, huset hennes mormor bor i, skolan och Alicias kläder. Allt bildar ett så mysigt intryck tycker jag!
 • Jellicoe i Jellicoe Road av Melina Marchetta tycker jag också om. Allt verkar så grönt och lantligt och mysigt på nåt sätt, men kan också hända att personerna och hela historien spelar roll också...
 • Det ställe som Farlig förmåga av Jessica Spotswood utspelar sig på skulle jag inte ha nåt emot att bo på! Alltså stället då, inte kanske direkt i den tidsåldern.
 • Själlös av Gail Carringer utspelar sig på 1800-talet, oj vad det verkar roligt att leva under det århundradet! Alla klänningar, droskor, tebjudningar osv. Farlig förmåga utspelar sig även på 1800-talet. ^^
Så det var de jag kom på nu, finns dock antagligen många fler!
Vilke bokmiljöer gilar ni?
Stora salen på Halloween!

6 kommentarer:

 1. Älskade Jellicoe Road, men blev inte sugen på att åka dit. Konstigt eftersom det ligger i Australien som är himla trevligt.

  SvaraRadera
 2. Det finns så många ställen jag skulle vilja åka till :)

  SvaraRadera
 3. Ja, älskade verkligen Jellicoe Road, gillade miljön den utspelade sig i :) Skulle nog aldrig våga åka till Australien dock, är alldeles för rädd för alla insekter och djur de har!

  SvaraRadera
 4. Det blir faktiskt ganska många svenska författare för min del också. Jag skulle gärna besöka Nalle Puhs värld!

  SvaraRadera
 5. Att läsa är att resa. Ibland räcker det att bli kvar i soffan.

  SvaraRadera
 6. För mig ar det massor av orter där de deckare jag läser utspelar sig som jag skulle vilja besöka!

  SvaraRadera