måndag 14 oktober 2013

Bokbloggsjerka 11-14 oktober - Vem är jag?

I veckans jerka undrar Annika följande:
 
Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?

 
Och jag tycker att det är en rätt svår fråga. För alltså, det finns ju nog en massa underbara och icke underbara karaktärer där ute i bokvärlden, och många så kan man precis förklara hur de är. Det som kanske gör den här frågan så svår är väl kanske att jag inte direkt vet hurdan jag är.
Eller i stort sett vet jag nog ungefär hurdan jag är men...vilken bokkaraktär liknar jag då?
Den första jag kommer på är Hermione i Harry Potter. Jag har alltid (eller, sen jag läste Harry Potter) tyckt att hon påminner lite om mig; hon är bra i skolan, står för vad hon tycker och är lojal mot sina vänner. Eller nåt sånt. Sådan tycker jag att hon är. Och jag tycker att jag kanske är lite likadan. Men sen så har jag sidor som inte hon har; jag är rätt sprallig. Iallafall lite. Eller jag är rätt mycket sådär att jag skrattar ofta. Och då kanske jag påminner lite om tvillingarna Wesley. Eller Ron. Men kanske mer tvillingarna...för de vet precis vad de vill, och de gör något för att uppfylla sina drömmar. De hoppar av skolan för att uppfylla sin dröm om en skämtbutik, och butiken blir en succé!
På det viset tycker jag att jag kanske lite liknar dem, för jag vet faktiskt inte om jag tänker fara till gymnasiet efter högstadiet (har mer och mer funderat på det under senaste tiden...men jag vill ju bli student!), utan jag vill mycket hellre typ flytta till New York och...typ bli designer? Okej, den planen kanske inte är riktigt genomtänkt, men typ skola mig till designer i New York då?
Den sista jag kommer på är Alicia från Allt jag säger är sant. Henne känner jag också igen mig i på grund av hennes drömmar. Och hennes klädstil. Och kanske lite hennes sätt.
Och hon var tydligen inte den sista... för jag kom just på att jag kanske liknar Carrie i The Carrie diaries liiiite? Eller...jag skulle då inte ha nåt emot att bli typ journalist på ett modemagasin och bo i New York emmelanåt. Och hon använder kjolar typ varje dag.
Sammanfattningsvis är jag väl en rätt så stor drömmare då...
 
Vem/vilka bokkaraktärer känner ni igen er i?

3 kommentarer:

  1. Hej, du har blivit taggad av mig i enkäten reading habits :) http://mybokshelf.blogspot.se/2013/10/reading-habits-tag.html

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är svårt att hitta en karaktär som stämmer helt med mig, men det är kul att hitta delar som en känner igen i olika karaktärer!

    SvaraRadera
  3. Det är många som känner igen sig i Hermione - inte för inte är hon ju också en väldigt stark och trovärdig karaktär!

    SvaraRadera