fredag 16 augusti 2013

Livet senaste veckan i korta drag

Hejsan!
Juste ja, jag har en blogg jag. Nej, jag har faktiskt inte glömt er. Det har jag verkligen inte, hur skulle jag det?! Nej men, det har ju varit skola den här veckan. Så jag har typ varje dag kommit hem fyra tiden och inte haft orken att skriva inlägg. Och ibland har jag kommit hem senare om jag farit nånstans (typ byn, ni vet). En dag for jag typ sex-tiden med cykeln till Filippas, kom hem typ lite över nio... och läxorna tar tid. Och på torsdag var det fotboll. Så ni fattar ju säkert. Men jag tänkte lite skriva om vad jag då tycker om högis nu. Som ni kunde läsa i detta inlägg så var jag ju rätt nervis för att gå dit.

Första dagen var vi nog alla (alla = mina kompisar och jag) rätt yra. Först när vi kom in i skolan visste vi inte var vi skulle vara och så vidare... Men nu funkar allt egentligen av ren rutin. Man går till den våning där man har nästa timme lite innan timmen börjar så att man hinner i tid. Jag delar skåp med Filippa och det har varit lite probs med koden några gånger, men jaa, va kan man göra åt det? Möjligtvis nån som vetat vår kod och sen bytt den, eller sen är det fel på skåpet... maten är väl helt ok. Okeej, nej, den är typ likadan som i lågis. Vilket betyder att jag inte gillar den särskilt mycket. Men idag till exempel var den helt god. Och man får frön till maten! :DD

Skolmiljön är helt okej den med. Vanlig, helt enkelt. Inte så speciell. Men skolbiblioteket gillar jag enormt mycket mer än det i lågis! Det finns faktiskt nya böcker där, och böcker jag vill läsa! (Exempel: Välkommen hem (Lindbäck), Jellicoe Road (Marchetta), Förnuft och känsla (Austen) och Airhead (Cabot)). Men det är rätt tungt att gå i trapporna hela tiden...haha. 

Timmarna gillar jag. Moddan gillar jag speciellt, för man ska skriva bokrapporter (iallafall tre stycken på HELA sjuan), och får plus om man skriver fler än man behöver! XD ;D Engelskan är sådär...man ska egentligen prata engelska hela tiden (det gjorde vi inte på lågstadiet) men det blir att jag pratar mycket svenska för jag blir så osäker om jag pratar på engelska framför alla... Hanttan var sådär, gillar hantta, men inte läraren. Tror att jag möjligtvis kommer få teckning som favoritämne (eller, det är ju redan mitt favvo-ämne från tidigare...musik är typ på delad första plats! :), då jag vet vem läraren är då jag haft henne i konstskolan och hon är trevlig! (Hon går med olika färgers Dr. Martens varje dag typ, liksom bara det gör ju att man gillar henne :D)

Och klassen ja! Jag tycker faktiskt den är riktigt bra. Jag känner nog inte alla lika bra som jag känner min gamla klass, men det är en början!

Så ja, högstadiet är ju faktiskt rätt bra. Eller, början är bra! :) Men JA, bloggen kommer nog att lida nu..iallafall i början, innan jag kommer in i nån sorts rytm.

Kramizz!
 
 
Älskarrr! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar