lördag 10 augusti 2013

Höst/vinter utgivning hos B. Wahlströms!

Hej!

Kollade lite sådär spontant på böcker på adlibris, och såg att B. Wahlströms har gett ut en bok som heter "Berövad" och är skriven av Liz Coley. Hade aldrig hört om den innan, och då kom jag på att jag ju faktiskt inte kollat på B. Wahlströms sida på länge. Så jag gjorde det, och fann även andra böcker som tilltalar mig! 
Berövad
 
"Angie är tretton när hon försvinner från ett scoutläger. I nästa ögonblick står hon framför dörren till sitt hem, hon har varit borta i tre år. Hon minns ingenting men de fula, röda ärren som slingrar sig kring hennes handleder och anklar vittnar om händelserna. En skrämmande och samtidigt fascinerande psykologisk thriller för unga vuxna om konsekvenserna av övergrepp. Men också om att våga acceptera den man är, eller snarare: delarna av vilka man består."
 
Förutom ovannämnda så hittade jag bland annat en bok som heter "Mitt bultande hjärta" och är skriven av Alf Kjetil Walgermo. Den verkar också väldigt bra! Jag hade heller aldrig hört om den innan, bara liksom noterat att Bokugglan läser den, men liksom jag visste inte alls vad den handlade om.
 

Mitt bultande hjärta
 
"Mitt bultande hjärta är en bok att älska och att sluka. Det är en träffsäker och trovärdig berättelse om den första kärleken, den svåra bästa kompisrelationen och om att hitta sig själv när man är som mest rädd att försvinna för alltid. Med lågmäld humor har Walgermo skrivit en modern klassiker som hyllats i hans hemland och sålts till sju länder."
 
Gillar inte omslaget så mycket bara...
 
Sen så såg jag "Peter Pan och Wendy" ska komma ut. (Av J.M.Barrie) Och den ser jättefin ut! Jag har faktiskt aldrig läst Peter Pan, så det skulle vara roligt att läsa. Men jag tycker att den kanske kommit ut innan? Bara att på Damm då. För jag tycker att jag sett den... (Mina misstankar blev väldigt mycket större när jag såg att det står "Damm" nere i hörnet på omslaget...)
 
 
"En klassiker
När Peter Pan flyger in genom fönstret till de tre barnen Darlings sovrum för att leta efter sin borttappade skugga, går startskottet för ett klassiskt äventyr som trollbundit barn och vuxna i mer än hundra år.
Tillsammans med Peter Pan ger sig Wendy och hennes bröder, Michael och John, iväg på sitt livs resa.
Färden går till landet Ingenstans - en magisk fantasiö befolkad av sjöjungfrur, pirater, älvor och indianer.
Här möter barnen älvan Tingeling och De borttappade pojkarna, och här får de vara med om en rad fantastiska äventyr som kulminerar med striden mot skurkarnas skurk - den beryktade kapten Krok.
Njut av fantasin och berättarglädjen i denna magnifika och oavkortade nyutgåva av J.M. Barries barnboksklassiker, sagolikt illustrerad av den prisbelönte australiensiske konstnären Robert Ingpen."
 
 
Men jag har läst en "uppföljare" till Peter Pan, som heter "Peter Pan - Den röde piraten" och är skriven av Geraldine McCaughrean. Men den finns inte att köpa längre...
 
"En julsaga" av Charles Dickens ska också komma ut, och den ser också hemskt fin ut!
 
 
"Den gamle, snåle, girige Ebenezer Scrooge får under julaftons natt möta tre vålnader. Scrooge tvingas minnas sin olyckliga barndom och hur han valde bort kärleken för profiten. Han tvingas också se hur människor trots sin nöd kan glädjas åt familjens gemenskap. Och julens budskap görs uppenbart i denna tidlösa och rysliga sägen.
B. Wahlströms klassikersamling har i år hunnit bli sju stycken till antalet. Samtliga är illustrerade av konstnären Robert Ingpen."
 
 
Ja, jag skulle då inte ha något emot att äga hela samlingen....
 
Och ännu en fining till bok fann jag..."Nordiska väsen" är skriven av Johan Egerkrans. Jag har tidigare läst en bokserie som heter "Monsterflickan" och Egerkrans har illustrerat omslagen till dem. (Tydligen, fick veta det nu) Då jag tycker att de är väldigt fina så har denna lilla bok antagligen fina illustrationer med! Sen så tycker jag att "faktaböcker" om väsen är väldigt roliga..
 

 
"De går under många namn de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör.
Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen.
En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen.
Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de viktigaste och mest fascinerande. Med detaljrika, sinnliga bilder och initierade texter tas man med på en magisk resa."
 
 
 
Sen finns det ännu en bok som ska ges ut i höst/vinter av B. Wahlströms som jag gärna skulle läsa, men den visste jag redan om.
"Apkonster" av Lucy McCourtenay är andra delen i serien VILDA. läs min recension på första delen här.
 

 
"Tvillingarna Tori och Taya verkar ha fått ordning på sina problem när allt exploderar. Bokstavligen. Familjens hus brinner upp, just när deras modellagentur för vilda djur har kommit igång. Dessutom börjar plötsligt Tori hitta nya, egna kompisar. Utan Taya! Men kanske kan åtta simmande apor och en bebisschimpans ställa saker till rätta?
Med dramatik, humor och en gnutta glamour fortsätter Lucy Courtenay att skildra familjen Wilds spännande vardag."
 
 
Så ja, det finns en del böcker som jag absolut inte skulle ha nåt emot att fråga efter som rec-ex. Men av nån anledning funkar det inte att beställa idag...
 
Är ni intresserade av nån av ovannämnda böcker?
 
Förresten så finns det en bok som jag inte alls kommer ihåg vad den heter. Så jag tänkte att nån av er kanske vet? Jag minns att omslaget var ljusrött, och jag tror att det var en hand och typ en fågelbur på omslaget. Och den gavs ut av nåt ganska litet förlag. Nån av er som vet vilken jag menar?!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar