lördag 6 juli 2013

Månadsrapport: Juni

Förlåt för MYCKET försenad månadsrapport!

 
Lästa böcker:
 
Harry Potter och fenixorden (de 390 sista sidorna drygt) av J. K. Rowling (omläsning)
Saeculum av Ursula Poznanski
Mycket mer än så av Sarah Dessen
Jag går dit du går av Nina LaCour
Själlös av Gail Carringer
Blunda och hoppa av Sarah Dessen
Dårfinkar & Dönickar av Ulf Stark
 

Antal lästa böcker: 6½ (En halv för att jag bara läste typ de 390 sidorna jag hade kvar i fenixorden sen jag börjat på en omläsning för jääättelänge sen) st Antal lästa sidor: 2359 st Omläsningar: 1½ (Slutet på Fenixorden) Antal manliga författare: 1 Antal kvinnliga författare: 5  Fådda/köpta böcker denna månad: 7 st, Francesca, Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner, Pandemonium, Stad av skuggor, Homecoming queen, Jag går dit du går och Blunda och hoppa Lästa recensionsex: 4 st (Jag går dit du går, Blunda och hoppa, Själlös och Saeculum) Kvar i olästhögen: 22 st (den växer!!) (förra gången var det 20 (+ 7 - 5))  Antal recenserade böcker: 4/6½, två kommer
Verklighetstrogna: 5 st Övernaturliga inslag:


Bästa bok: Eeem.. de flesta böckerna jag läst har hållit riktigt god kvalité den här gången! Men kanske Jag går dit du går och Själlös var snäppet bättre än de andra.... (om man inte räknar med Fenixorden då, för den var ju nog i så fall bäst..!)

Största överraskning: Mycket mer än så, kanske, den var mycket allvarligare än jag trott, hade mycket mera djup! Och Jag går dit du går, ingen överraskade mycket.

Sämsta bok: Saeculum.

Största besvikelse: Saeculum.

Spännande saker som hänt i maj: Jag har fått sommarlov, upptäckt Little mix, varit mycket med kompisar, varit på James Bond-bröllop på en nerlagd biograf, läst underbara böcker, fått väldigt fina recensionsexemplar, sett filmatiseringen av boken I taket lyser stjärnorna, som var lite av en besvikelse och en massa andra saker!

Kommentar: Känns rätt lite, men jag har istället varit väldigt mycket med kompisar! Förra månaden var det nio, men jag hade färre lästa sidor.

Hur det gick med planeringen: Jag hade att läsa Saeculum som enda mål, och det klarade jag ju!

Planer inför juli: Jag har redan hunnit med tre böcker, Pandemonium, Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner och Jellicoe Road, och om jag inte läst dem skulle jag ha haft att läsa dem som mål, men nu är det då andra böcker. Först och främst vill jag hinna läsa fler böcker, jag ska försöka med tio, och dessa vill jag läsa: Stad av skuggor av Cassandra Clare, Himlen börjar här av Jandy Nelson (omläsning), Francesca av Melina Marchetta, Tobi Lolness: Elishan silmät av Timothée De Fombelle (den är på finska, och kommer antagligen att ta rätt länge att läsa, men jag läste första delen på våren, och den var rätt bra!), Som om jag frågat av Johanna Lindbäck, Farlig förmåga av Jessica Spotswood och Divergent av Veronica Roth. Får se hur det går...

Vad har ni för planer inför Juli och hur var er läsmånad?
 
PS. Jag och Olivia fyndade Sims 3 - årstider idag på prisma! Vi fick det för mindre än halva priset...så nu ska jag installera det! Och jag ska försöka recensera Jellicoe Road imorgon, och sen kanske jag fixar några tidsinställda inlägg för jag ska på ett tre dagars läger på måndag. :) DS.

2 kommentarer:

  1. Åh har du också läst den nya Sarah Dessen? Alla har ju det! Blir helt avundsjuuuk! ;)

    SvaraRadera