måndag 17 juni 2013

Sommarläsningstaggen

Har blivit taggad (igen) av snällasnälla Alba! Tack så mycket! den här gången handlar det om sommarläsning, och ja, nu sätter jag igång!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar? "Jellicoe road" av Melina Marchetta bara MÅSTE jag hinna läsa, den verkar ju så otroligt bra! Sen så ska jag läsa "Blunda och hoppa" och "Mycket mer än så" av Sarah Dessen, de verkar så somriga. "Stad av skuggor" av Cassandra Clare, ska också läsas, så som "Som om jag frågat" av Johanna Lindbäck! (och "Farlig förmåga" och helst "Sagan om ringen")

2. Vilken bok är du egentligen inte sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
 "Själlös" av Gail Carringer. Jag har läst typ 60 sidor i den, och egentligen borde jag gilla den, men av nån anledning känns den allt för komplicerad just nu. Jag har läst "Jag går dit du går" och "Mycket mer än så", som jag håller på med nu, efter att jag läst de där 60 sidorna i Själlös, och jag har faktiskt ingen lust att fortsätta..

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
 I gräset på en filt i skuggan av ett träd!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
 I sängen, för det har jag redan gjort! Men jag kommer antagligen läsa mycket på stranden när det blir mer sol och ute på gräsmattan.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
 Jag har ENORMA förhoppningar på Jellicoe road. Så den får se till att den håller dem, men det är också möjligt att jag redan läst sommarens bästa, och det var i så fall Jag går dit du går. Helt fantastisk.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
 Om man gillar verklighetstrogna böcker så tipsar jag om "The Carrie diaries", för den är så där typiskt feel-good och lite somrig. Rätt härlig. Och Sarah Dessens böcker, håller på med "Mycket mer än så", som även är den första boken nånsin jag läser av henne, och den är som gjord för att läsas på sommaren. Sen finns även Jag går dit du går och "Min syster är i tusen bitar", men de är rätt sorgliga... Och om det är fantasy som gäller så Harry Potter böckerna. Historiens bästa böcker! Fast de kan man läsa trots att man gillar verklighetstroget mer... Och Sagan om ringen kan jag tänka mig att är passlig sommarläsning. Men jag har inte läst dem...än.

7. Strand eller hängmatta?
 Båda funkar för mig, men kanske hängmatta, det flyger så mycket sand i boken på stranden....

8. Deckare eller roman?
 Roman, absolut. Gillar inte deckare särskilt mycket. Alls.

9. Favoritgenre?
 Just nu känner jag mig för humör på Feel-good böcker. Men oftast är det fantasy. Jag gillar faktiskt de flesta genrena, utom ovannämnda. ^^

10. Tagga 3 andra!
Jag har absolut ingen aning om vilka som INTE har gjort den, men jag chansar och taggar de här:
Dolas bokblogg
Min Bokkista
En plats i bokhyllan


3 kommentarer:

  1. Svar: Visst är "Himlen börjar här" underbart somrig :D Håller med om att alla borde (måste) läsa den på sommaren! :)

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Hoppashoppashoppas att jag tycker det med! :D

      Radera