tisdag 7 maj 2013

Hemlös

HemlösAv Sarah Lean
Översättning: Carla Wiberg
Originaltitel: A dog called Homeless
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningår: 2013 (engelska 2012)
Ålder: 9-12
Genre: Vänner, Familjen, Hundar
Övrigt: Recensionsexemplar från B.Wahlströms, tack tack så mycket! :) Sarah Leans debut.

Skippar baksidan, berättar lite kort själv bara:
Boken handlar om vänskap, familjerelationer, svek, en hund och en död mamma. I stort sätt. Sen finns det en hemlös människa också. Cally sluta helt och hållet tala i boken, för hon är så sur på allt och alla. Mest av allt på sin pappa, som vägrar prata om mamma när hon är död. Cally vill prata, hon tycker att det känns som om mamma är där då de pratar om gamla minnen. Jag hade faktiskt helt missat det där med att hon slutar och prata innan. Jag tror inte att jag typ alls läst basidan...:) Men det gjorde inget, och var nog bara positivt. Borde kanske testa det nån annan gång, att typ inte veta nåt om boken? :)

Hemlös, var verkligen väldigt bra. Bättre än jag hoppas på! Och den påminde om Kate DiCamillos böcker, som jag hade tänkt. Jag tyckte jättemycket om att hunden som hade en stor roll i den, var just en Irländsk varghund. För jag tycker de är så fina, och jag älskar stora hundar!
Språket var bra, personbeskrivningarna var bra, men inte så speciella. Den var sorlig, och riktigt passlig till barn i typ 9-12 års åldern, men den funkade ännu för mig. Sen tror jag att vuxna skulle tycka om den. Kapitlena var rätt korta, vilket gjorde att det var lätt att läsa vidar då man kunde tänka "bara ett kapitel till" då de var så korta. Annars blir det ju lätt "men usch, tio sidor!".
Sammanfattningsvis var den jättebra, fin, sorlig, vacker, rörande och hade fint omslag, men kanske ändå inte en favorit. Det var nåt som fattades. Den kanske var alltför kort bara?

Förlåt för denna korta recension, men boken var kort, kom faktiskt int på mer att skriva, och det är en vecka sen jag läste den, så... Förlåt iallafall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar