torsdag 28 mars 2013

Lässtatus ☺


PÅSKLOV! Påsklov var det här, Glad påsk på er alla! Vad hade ni tänkt göra under dessa dagar? Jag har just inga planer, men vi ska till finskan i nästa vecka ha antingen ett föredrag om naturfenomen eller boken vi läst. Så jag kommer då antagligen försöka hinna läsa Tobi Lolness slut.

Tänkte uppdatera lite om min läsning just nu, kände liksom lite för att gör det när jag har två och ett halvt kapitel kvar i Eld. :) Just nu läser jag alltså hela tre böcker. Liesl & Po läser jag just inte alls i, började bara på den nåt tag och sen har det blivit. Så egentligen läser jag inte alls i den, för jag har bara kommit tre kapitel i den, men vill inte lägga den tillbaka i hyllan, nu när jag har läst den jag läst!:D Kommer antagligen läsa i den lite nu på påsklovet.

Tobi Lolness valde jag ju att läsa till finskan i skolan, har inte kommit jättelångt. Vet inte om det beror på att jag inte är så van vid att läsa på finska eller nåt annat, men den känns inte så jättespännande just nu. Men det förstås. Det finns ju Eld som man kan läsa i ställe.

Eld ja. Älskar-älskar-ÄLSKAR den! Vissa saker hade jag i början lite svårt att hänga med i, kom inte ihåg Cirkeln så bra, men ju mer jag läser så kommer minnet tillbaka. Och den är så alldeles jättesuberduperamazingtusengångerbäst. Har gått omkring i skolan hela den här veckan och sagt till alla att "jag läser världens bästa bok, ni måste läsa den!" Den är ju faktiskt Harry Potter. Det tror jag nästan, men den är rätt annorlunda, av nån anledning. Samtidigt som den finns massa likheter! Men nu känner jag mig bara lite nedstämd för att det bara är en trilogi, för att det bara kommer tre böcker. Skulle vilja att Engelsfors-trilogin höll på i en evighet. Det är freaking-bäst. Men det är tur att jag snart kommer få "Berättelser från Engelsfors". Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, ni är mina idoler. Ert skrivande är fantastiskt. (Men J.K.Rowling, det är du också!:)

De två andra böckerna på bilden, Ingen grekisk gud, precis och Pandemonium, lånade jag från bibban igår. Kunde bara inte låta bli när jag såg att Pandemonium hade kommit. Den ska läsas efter att jag läst iallafall de flesta av mina kvarvarande rec-ex. Det finns bara tre kvar. Men desto fler jag borde recensera... På tal om det, så egentligen kanske inte Jenny i Decembergatans hungriga andar är en så särskilt negativ huveudperson, det var säkert sjukdomen som gjorde henne sådan Och det var ju egentligen t.ex hennes föräldrar som hade borda bry sig mer.

Kram! /Elvira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar