onsdag 2 januari 2013

I böckernas värld, har december sätt ut såhär för mig:

Då var det dags för månadsrapport igen! Ja, det är väl bara att börja...


Lästa böcker:
Amandas bok
Jonnas bok
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Vinterkarusellen
Tiara och Dr. Martens
Tretton skäl varför (omläsning)
Personer du kanske känner
Ursäkta att man vill bli lite älskad (omläsning)
Saker som aldrig händer
Familjen Bliss magiska bageri
 
Antal lästa böcker: 10 Omläsningar: 2
Sämsta bok: "Vinterkarusellen" var nog sämst. Den var inte direkt dålig, men jag fastnade inte så mycket för den, ville bara få den slut. Huvudpersonen är ju 12, som jag, och så var det jul, så jag tänkte den skulle passa. Men den var liksom bara inte för mig. Inget mästerverk om man säger så.
Bästa bok: Jag vet faktiskt inte. "Familjen Bliss magiska bageri" var bra, den fick mig att minnas hur mycket jag gillar det genret. Men "Amandas bok" var också bra, men på ett helt annat sätt. Och "Tiara och Dr. Martens" gillade jag, även om den inte var så himla häftig heller. Men det blev liksom så att man vill ha mer av det. Så nu önskar jag mig nästa del "Spotlight" till födelsedagen... Sen finns det ju "Personer du kanske känner", som jag gillade jättemycket. Den var spännande och skickligt skriven. Och den fick det att verka som om den där Facebook-grejen var det viktiga, när det egentligen var något helt annat den handlade om. Jag tror jag väljer den som bästa bok. Den kommer förhoppningsvis läsas om!
Kommentar: Det är ju rätt många böcker, men typ alla var väldigt lättlästa. De gick på typ två dagar att läsa, alla. Så egentligen har jag inte läst så mycket den här månaden....
Läsmål i januari: Jag tänkte läsa slut "Underfors" som jag nu håller på med. Och så ska jag försöka någo fantasy. Ni ser ju att typ alla böcker här ovan är typiska böcker om ungefär 16 åriga tjejer. Så jag tänkte försöka hitta tillbaka till fantasyns värld. För med "Underfors" och "Familjen Bliss magiska bageri"s hjälp har jag kommit ihåg hur mycket jag faktiskt älskar fantasy. Har rätt många böcker som väntar där... Ett tag trodde jag att mitt favorit genre var typ det i "Ursäkta att man vill bli lite älskad" och "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag". Men nepp. Jag har bara valt det nu en tid för att det varit enklare. De böckerna är ju oftast kortare!:) Så i januari tänkte jag läsa böcker som Underfors, Liesl och Po, Bronsdolken och Tunnlar. Ciao! 

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst Familjen Bliss magiska bageri och Vinterkarusellen. Jag tyckte dom var jättebra och älskade dom.:) Eller jag läste dom nu på jullovet för jag fick de i julklapp.:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du också läst dem! Jag läste nyss att "Familjen Bliss magiska bageri" är en trilogi, så det kommer två till delar!:)

      Radera