torsdag 31 januari 2013

Home again!

Jag började på det här igår, men hann inte för jag skulle på teater.:)



Hej på er!

Det var jätteroligt på kryssningen, om ni nu skulle undra. Jag besökta SF-bokhandeln för första gången i mitt liv, besökta Livrustkammaren (tror jag den hette..?) på slottet, besökte NKs leksaks- och bokavdelning och åt på ett Café, som hette Café.
Hem fick jag en bok från Sverige, och lite annat som jag snart ska berätta om!
På båten var det jättegod mat, och iallafall jag åt mer än nödvändigt.:) Vi köpte en massa roligt godis från Tax-Freen och åkte glashiss. Det var jätteroligt!
När vi kom tillbaka till Finland, så hade jag ock Olivia presentkort till Stockmann. Så vi for till Stockmann i Hagalund. (Stockmann är ungefär samma sak som NK i Sverige:) Stockmann har en bokhandel, som liksom hör till det, men är i en skild butik. Där stod jag i evigheter och funderade på vad jag skulle köpa (mamma och pappa tyckte dock att jag inte skulle köpa böcker, jag har så många...). Efter en stund gick vi till själva Stockmann, men där hittade jag inget, så jag gick tillbaka till bokhandeln. Här är vad jag köpte:
 
Divergent av Veronica Roth fick jag hem från SF-bokhandels
Såsom Harry Potter kalender 2013
Jag vill bara att du gillar mig, Mirakel och färgpennor som blir och se ut som vattenfärg om man målar med vatten på köpte jag i bokhandeln. Varje gång jag har presentkort till Stockmann så tittar jag på dom pennorna, men jag har aldrig löpt dem. Tills nu!
 


Lol, hittade jag ändå i Stockmann. Den har jag velat se ett tag. Verkar bra!
 
Och sen... så köpte jag en Harry Potter grej från SF-bokhandeln också. Men det är inte en stav.
 
 
Nogrannt inpackad var den.
 
 

 
Styrox och allt... för att den inte skulle gå sönder!
 
Och...
 


 
Här är den! Är den inte snygg?! Älskar den.
 

 Jag älskade SF-bokhandeln. Verkligen. Kunde gått omkring där i timmar och bara tittat på alla böcker! För att inte tala om HP-grejerna... Jag var i himlen. Tyvärr fick jag inte gå där i timmar, för att familjen inte orkade..

Så fick jag ett stämpelkort, eller nåt. Och jag har redan halva ifyllt! Men det håler bara i ett år, så då måste vi dit så jag hinner få det ifyllt. man får nämligen 100 kronor rabatt när det är ifyllt!:)

Har förresten läst både Matchad och Förr eller senare exploderar jag. Recensioner kommer snart!

UPDATE!
Jag glömde ju alldeles att lägga in de här bilderna! Tänkte liksom bara på allt bokigt..

 
Ett lejon utanför slottet.

 
Jag och Olivia står utanför Sci-fi bokhandeln. Iallafall jag blev alldeles amazed av att stå där utanför. det kändes liksom bara som: WOW.
 
Men det var då allt. Hejsvejs!

2 kommentarer: