tisdag 11 september 2012

Ett veck i tiden

Ett veck i tiden
Av Madeleine L´Engle

Så. Nu har jag då äntligen läst slut Ett veck i tiden. Mest tog det nog så lång tid för att jag hade den liksom lite på sidan. Och här kommer då min recension:

Handling: Megs och Charles Wallace pappa har varit försvunnen länge på ett forskningsuppdrag. Mamman visar inget på utsidan, men Meg vet att hon är orolig. Charles Wallace är inte som andra småbaran. Han förstår Meg. Läser hennes tankar på nåt sätt.
Så en dag träffar Meg och Charles Wallace fruarna Vem, Vadå och Vilken. De träffar också.. Äsch. Jag minns inte särskilt jättemycket och vet inte hur jag ska skriva det sååå... jag tar Adlibris recension:

Det är en mörk och stormig natt. Meg Murry sitter i sitt rum på vinden och funderar på vad som skulle hända om taket flög av och hon själv bara blåste iväg. Men det är inte bara Meg som är vaken. När hon kommer ner till köket slutar allt att vara som vanligt. Vad gör mamma och lillebror Charles Wallace uppe mitt i natten? Vem är den lilla tanten som bultar på dörren, och varför är mamma så vänlig mot henne? Hur kan det komma sig att hon verkar veta så mycket om Megs försvunna pappa och hans tesserakt?

Vad jag tyckte om boken: Jag gillade den inte så mycket. Den var på något vis allt för konstig för min smak. För överdriven på nåt vis. Längtade mest efter att den skulle ta slut. Men den blev mycket bättre på slutet. Då var den rikstigt bra. Det var mycket krångliga beskrivningar så jag hann liksom inte med rikstigt. Men helt OK var den i slutet. Jag skulle säkert gillat den bättre för ett par år sen.  Jag tycker du ska läsa den om du är typ tio. Då kan det nog hända att den varit en av mina fovoritböcker...

Så den får betyget:
                                                                   3/5

1 kommentar:

  1. Okej, den var kanske inte så bra men jag kan kanske läsa den ändå.(?) Ska försöka kommentera mera, syrran!:)

    SvaraRadera