onsdag 1 november 2017

Scream: The TV Series

Okej, recap: jag och skräck har en lite knagglig historia. Eller okej inte mycket till historia alls, egentligen. Har mest haft föreställningen att det är tråkigt och bara skrämmande och grått - bara det, liksom. Inte story eller karaktärer eller så typ alls. Tills i typ förra året då jag plötsligt blev supersugen på skräck och läste något men det blev inte desto mer av det.

Men ska inte babbla särskilt mycket mer om det, utan om: Scream! Netflix-serien, that is. Någon gång måste jag nog försöka ser filmerna också, men nu har jag då inte gjort det. Har i och för sig inte sett hela Scream heller, endast första säsongen, men ändå. Vill skriva om den! Pga så jäääkla bra.
Scream utspelar sig 2015, typ tjugo år efter Brandon James-morden. Nu börjar någon stalka och brutalt mörda tonåringar igen - med samma mask. Speciellt Emma blir trakasserad av busringningar och skrämmande meddelanden, och det är hennes vänner som blir utsatta. Men varför? Vad har mördaren emot Emma? Och varför pratar hen om hennes mamma?

Ploten är alltså rätt simpel med en mördare, ett kompisgäng, ett mysteriskt förflutet och huvudfrågan: vem är mördaren? Till en början trodde jag typ inte det här skulle vara något för mig, karaktärerna kändes nämligen väldigt high school-stereotypa och typiskt amerikanskt polish:ade och att det är spännande räcker ju inte.

Men! På slutet är jag helt himla fast i dem. Allihop. Och det är så himla snyggt gjort - för största delen av dem blir en irriterad på i början, för att sedan älska med alla sina brister på slutet. Och just pga detta blir ju också slutet desto mer spännade, för en bryr sig nu. Morden i börjar har liksom inte jättestorskillnad, de får bara allting i rullning, men då blir en inte särskilt påverkad så att säga. På slutet kan en inte slita sig.

En tanke som slog mig flera gånger under tittandet är att det här egentligen bara är Pretty Little Liars med mer blod. Men tvärtemot PLL är detta faktiskt trovärdigt! Och jag är så väldigt förvånad över att det ens kan vara det - men det är det! Och det gör det ännu mer skrämmande och intressant och genialiskt. Det finns hundra villospår, men känns ändå fullt realistiskt. Sen kan jag tycka att mördarens motiv är lite sådär, men det påverkar ju bara slutet lite.

Aja - det här är inte full on skräck konstant hela tiden men alldeles tillräckligt spännande när det väl blir. Så där trevligt skrämmande, liksom! Mellan skräcken är det superfina dialoger och relationsproblem, speciellt Noah och Audrey tycker jag är det coolaste kompisparet typ ever - och rätt trevlig estetik också. Så är jag nog rätt svag för storys som binder an till tidigare events, nördar (Noah) och ögongodis (Kieran). Och kompisgäng. Och att det faktiskt är så 2015! Hade ju kunnat vara jag liksom, äääälskar alla referenser.

Varåsgoda för Halloweentips en dag för sent. Lova ge den en chans!

Någon som sett? *no spoilers pls*

Scream: The TV Series (2015-) 

2 kommentarer:

  1. Jag har sett första och andra säsongen, ingen koll på om det kommit fler :P Men jag fastnade helt i den när jag började se den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en fastnar verkligen! Tror tredje säsongen kommer nästa år - så pepp! Even though jag ju ej sett ens andra än :')

      Radera