måndag 30 oktober 2017

Vecka 39 Bokmässan

Tajm att gå igenom bokmässan! Övrigt som hände vecka 39: provvecka. Need I say more? Var särskilt omotiverad denna gång, kunde liksom inte förmå mig att börja läsa förrän jag absolut var tvungen. Såg säkert på Buffy och läste Under odjurspälsen.
Åkte flyg från Vanda till Landvetter. Var alldeles mörkt då vi startade, åt morgonmål i bilen. Allt funkade bra på flygplatsen - SÅ skönt var rätt nervös över att checka in osv själv. Men pappa var ju där ändå ända tills vi gått igenom jag vet ej vad det kallas? Sjävla incheckningen? Att de kollar vad vi har med oss osv. Hahaha har verkligen noll aning om vad det kallas.

När vi var inne på "området" gick vi typ genast till gaten och sen satt vi där och peppade basically. Och Olivia kom på att hon glömt sina hörlurar. Typiskt ju. Övervägde en stund att försöka hitta på flygplatsen, men var inte megalänge till påstigning då mer, så lät bli.

Klockan var typ åtta eller något svenskt tid då vi landade på Landvetter. Olivias nät funkade inte, så vi försökte fråga pappa och mamma hur vi skulle fixa det osv. Fick det ej fixat genast, pappa var tvungen att ändra någon inställning på Olivias abonnemang - sen - SOM TUR - funkade det! Vet ej vad vi hade gjort om hennes nät ej funkat. Hade typ blivit tvugna att binda fast oss i varann eller något. Aja, tog ut pengar, köpte chips och mellanmålsbars på Pressbyrån, köpte biljetter till Flygbussarna och tog en flygbuss till mässan. Bussen var typ helt tom, stackars de typ två passagerar som var tvugna att lyssna på mitt och Olivias chipstuggande hahah. Chipsen förresten! Var någon sorts linschips med lök och dillsmak som ej finns i Finland och de var AMAZING. Typ bästa chipsen jag ätit på ett tag såååååå krispiga och SMAKEN.
Dagens första samtal på mässan var Veronica Maggio i samtal med SVD junior. En massa ungdomar var där - säkert med skolan kan jag tänka mig? Var kul med barn som intervjuade, men hade inte världens bästa plats - såg inte så bra. Men hörde ju! Dock kunde en inte köpa boken där (obvi - var ju SVD, men hade ej tänkt på detta.), så fick den ej signerad då. Men ja, kul att lyssna på henne!

Sen strosade vi nog mest omkring ett tag. Fattade inte riktigt var en skulle gå osv - såklart, var ju ändå två år sedan senast och ny mässa = en del nya utställare osv. Rätt snart försökte vi iallafall hitta till Bonniers monter, där en massa författare skulle ha författarstafett!
Bland andra Sara Kadefors, Hampus Nessvold, den nya läsambassadören och Josefine Sundström. Jag var där mest pga Hampus Nessvold, skulle köpa Ta det som en man. Vilket jag gjorde! Och fick signerad. Är faktiskt inte särskilt bekant med honom sen innan - vet liksom vad han gjort och så, men har ej lyssnat på ex. 22 kvadrat överhuvudtaget, annat än snuttar på typ insta. Men han verkar trevlig ju! Och boken har jag bara hört gott om. Men: den är ju egentligen typ helt och hållet riktad till pojkar och män eller soon-to-be-män. Finns ju listor att fylla i osv, men tänker att jag kan ge den vidare sen typ! Even though den är signerad till mig hahah.

Var också rätt kul att lyssna på Sara Kadefors, har ju läst lite av henne. Hon pratade främst om nya Billie-boken, som jag faktiskt läst även om jag läst första - kanske gör det snart!

Köpte även Josefine Sundströms bok Sagasagor, den första. Men när vi köpt den och ville få signering var hon pust väck! Mycket ledsen över detta skulle ju vara present till lillebror. Blev såklart det ändå, men utan signering. :(((

Sen gick jag och Olivia till rabén&sjögrens monter för skulle se Mats Strandberg och Sofia Falkenhem. Stötte på Frida och Cecilia! Var kul, även om vi bara supersnabbt pratade lite. De skulle också se på Mats och Sofia! Jag och O splittade oss en stund pga hon behövde vatten och jag behövde gå på vessan. När vi gjorde det såg jag: Flora Wiström!! Tillsammans med Hampus Nessvold. Blev typ helt chockad och basically sprang fram till henne och sa typ "JAG LÄSER DIN BLOGG DEN ÄR SÅ BRA" och så frågade hon lite om vad jag gjort hittills och jag mindes typ ej skrattade bara lite okej var antagligen ej så farligt men var supervirrig. Tog inte ens en bild! Är mycket ledsen över det. Vill ju ha en haha. Och hon hade så fina kläder! Som jag sett på hennes blogg förut! Sen sprang jag till vessan och tog på mig läppstift, hade ju helt glömt.

Så for jag tillbaka till r&s och där träffade jag: Elin Säfström! Var SÅ roligt och hon kände igen mig woo! Haha. Hon skulle också se Mats och Sofia! Så vi gjorde det tillsammans och pratade lite och hon var så trevlig och rolig men sen var hon tvungen att springa.
Mats och Sofia var supertrevligaaa! Och åh har ju läst Kalle Skavank när jag var yngre som hon illustrerat sa det till henne och hon tyckte det var så kul att såna som läst Kalle är _nästan vuxna_ nu. Förövrigt också: deras kemi var så bra! Måste ha varit urkul att skriva böckerna. Köpte såklart första till en annan lillebror som redan läst ut den. :') Måste köpa nästa del.

Träffade förresten @boksann från instagram i signeringskön! Kul att få ett ansikte ju.
Alltså jag TROR att vi antagligen gjorde något annat emellan - måste typ? Men minns ej vad. Aja: nästa grej jag tagit bild på är Frances Hardinge som intervjuas av GP! Var kul att lyssna på henne. Är kul att lyssna på vem som helst som talar brittisk engelska iofs.

DOCK var jag tvungen att försöka ringa hotellet mitt i och säga att vi kommer dit först klockan sex, med betoning på försöka - det funkade ej? Berodde antagligen bara på att de var upptagna just då och att jag inte orkade vänta i evigheter. Ville ju lyssna på Frances! Pappa fixade efter ett tag dock, skööönt. Ändå bra med mobiler som fungerar över landsgränser osv. Hade ju mamma och pappa bara någon sekund bort hela tiden iochmed det.

Aja - hade inte köpt någon av hennes böcker då så lyssnade bara, fick inget signerat.
Sedan åt vi! Är ju alltid ett litet projekt att hitta mat vi äter, men fanns en quinoasallad åtminstone. Köpte också oliver för att det skulle bli roligare, men de var typ superbeska bara? Var vilsna och hittade ingenstans att sitta men två kvinnor räddade oss och vinkade att vi kunde sitta bredvid dem haha. :-) Snällt ju! De berättade om demonstrationen som skulle vara dagen därpå, som jag typ helt missat? Eller att det var en så stor grej hade jag åtminstone ej fattat. Blev lite rädda då.

Efter att vi ätit skulle vi lyssna på Christina Lindström i samtal med sin eh jag minns ej? Redaktör? Förläggare? Aja, det var ett mycket intressant och fint samtal! Och jag fick träffa Christina! Så kul. Älskade ju Jack och ser så OTROLIGT mycket framemot Finns det björkar i Sarajevo? som dock blivit "försenad", eller utgivningsdatumet har blivit flyttat framåt så den kommer först i vår. Men då kommer den! Yayyayayya!

Efter det drog vi till Ung scen för att lyssna på Bladen brinner! De pratade om föräldrar i litteraturen och ärligt gav det kanske inte megamycket om en lyssnat på podden, men ändå roligt att lyssna på dem och se dem - tycker deras podd är så bra! Lyssna!
SEN! Okej minns ej precis vad vi gjorde efter det för är rätt säker att vi typ gick omkring kanske i fantastikgränd? Aja nästa grej var iallafall Veronica Maggio! Igen! Vi hann ej till samtalet av någon anledning men anslöt oss till den rätt långa signeringskön (dock inget jämfört med Clara Henry ehe ...) och fick sedan Allt är för bra nu signerad! Och tog en bild! Kulkulkul. Dock vet jag aldrig vad jag ska säga när jag träffar personer jag ser upp till och vars verk jag älskar? "Jag älskar allt du gör" låter så meningslöst liksom. Haha.

Hade egentligen tänkt lyssna på Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnson något tag på lördagen, men nu råkade de vara precis bredvid Maggio! Så vi lyssnade det sista och det var så roligt de är så fina och en märker liksom verkligen att de gillar varann och tyckt det varit kul att göra Vei. Aja - jag fick den signerad! Och berättade för dem hur himla bra jag tycker den är. Och sa till Sara att jag är SÅ PEPP på Norra Latin (som KOM IDAG!!!!) och kanske jag var lite jobbig? Haha var ej min mening var överpepp.
Efter det var det dags för en av de programpunkter jag sett mest framemot! Annornas samtal! Dvs Ett skrivande samarbete med Anna Arvidson, Anna Ahlund och Anna Jakobsson Lund. Har ju läst något av alla och haft lite kontakt på typ insta och så och det var 1. så fint att lyssna på samtalet tycker deras historia är så fin och intressant och rolig och 2. så kul att träffa dem "irl"!!!! De var alla så glada och fina och jag fick Equilibrium och så signerade Anna Arvidson Ordbrodösen och Olivia köpte Saker ingen ser och fick den signerad och vi tog bilder och så träffade jag Agnes! Tyckte även det
var superroligt tycker hennes blogg är superbra. <3
Efter det skulle vi se Green Kitchen Stories men hann inte se särskilt mycket av deras plättstekande utan det var typ direkt till signering - skulle få nya boken signerad till mamma och pappa! De var mycket trevliga och vi berättade om hur mycket mamma använder deras recept och hälsade från mamma och pappa osv hahha.

Efter det lyssnade vi på Patrik Bergström och Elin Säfström i samtal om fantasy - tyckte det här var ett av de bästa samtalen, faktiskt! Kanske beror på att jag älskar fantasy, alltså älskar jag att lyssna på människor som gillar det lika mycket. Draconia verkar faktiskt riktigt bra! Men var ju för Elin som jag var där. Pratade efteråt än en gång lite med henne och fick En väktares bekännelser signerad och så träffade jag Lexie rätt snabbt! Så roligt att hela tiden alldeles plötsligt träffa på bokbloggare man läser och ba' HEJ DET ÄR DU SÅ KUL! Hade ju inte direkt planerat in någon träff med någon så blev verkligen supersnabbt med de flesta, men någon annan gång!

Och det var fredagens proppfulla program. Sedan var vi tvugna att möta problemet hitta till hotellet, vilket faktiskt var lättare sagt än gjort. Började åka mot fel håll med spårvagnen först, men så såg vi att vi rörde oss i fel riktning på google maps så vi hoppade av och väntade en stund så kom en ny vagn. Och alltså spårvagnarna stannar inte precis bredvid vårt hotell, så efter det var vi ännu tvugna att gååå med alla tunga böcker ..! Aja, vi made it! Var SVINtrötta och stupade basically i säng och luktade skit osv. Men vi var ju tvugna att äta. Klockan var mängder och vi hade bara ätit quinoasallad på hela dagen så vi tog tag i saken efter att ha _fräschat upp_ oss lite och tog hissen ner till restaurangen. Fanns *som vanligt* egentligen inget vi åt på menyn men beställde veganiserad version av deras svampkornotto och den var god och kändes lyxig men ej WOW:ig. Dock mysigt att sitta på restaurang sådär!

SEN kunde vi äntligen sova. Efter att typ ha gått igenom inköpen och pratat lite med mamma och så, men rätt snart.

På lördagen vaknade vi rätt tidigt men somnade om hahaha. Så fick typ panik när vi vaknade kanske nio eller lite före. Hade ju tänkt gå på morgonmål tidigt! Aja, var egentligen noll panik. Packade bara och gick på morgonmål och det var bra! Fanns väldigt mycket veganskt och glutenfritt. Drack mest oatly ikaffe dock. Älskar det nämligen.

Så lämnade vi in nyckeln och drog iväg med all himla packning till Sephora! Pga Fenty Beauty såklart. Var där innan tio så pose:ade lite framför en fin vägg, som en gör, och frös kanske lite men alltså det var rätt skönt väder egentligen. Sen blev vi insläppta! Och så testade jag varenda jävla highlighter på handryggen och någon eyeliner och någon läppenna och så köpte jag x antal saker och sedan drog vi. Droppade in på weekday men det kändes rörigt och jag hade inga pengar så vi gick ut igen, efter att ha hört lite om demonstrationen once again. ALLA pratade om den. ÖVERALLT.

Sen kom problemet gå till bokmässan vilket FAKTISKT var ett problem iom alla himla avspärrningar och vi vågade ej ta en språvagn så vi gick och stressade för tänk om nazisterna skulle hinna till mässan före oss? Ville ju liksom inte direkt försöka ta oss förbi dem. Men det gick bra! Var svettigt och vi gick en himla massa omvägar men vi kom fram!

Minns ej vad som var vår första programpunkt men det första jag har bild på är mig och Jennifer Niven - så kanske att träffa henne vid English bookshop? Hon var så snäll och tog bilder med alla och jag berättade om hur Som stjärnor i natten krossade mitt hjärta och åh, hon var så rolig! ÄLSKAR att träffa författare. Och träffade Alba också! Snabbt, once again, men ändå! Kul att se henne.

Random grejs som hände på lördagen: såg the handmaidens (?) från The Handmais tale och fick fickspeglar av dem. (Så bra! Har varit i behov av en.) Provsmakade en massa choklad och köpte några plattor också. Åt basically samma sak som dagen innan men + en delicatoboll och - oliver. Besökte en monter med en bok för typ mellanåldern som var mycket tjock och verkade väldigt bra! Hade varit kul att köpa till någon av pojkarna. De gav oss lättorkade bananer! Lite underlig sak - aldrig smakat förut. Men helt okej gott! Och kul sponsor ju.

Träffade Frances Hardinge igen! Eller pratade ju ej med henne på fredagen men nu signerade hon hos English bookshop så jag fick nyinköpta A skinful of shadows signerad och Olivia fick The Lie Tree som jag tvingade henne köpa signerad. Var mycket trevligt att prata med henne!

Lyssnade på ett samtal mellan några av skräckförfattarna till antologin Höstväsen och det var ett superbra samtal! VERKLIGEN. De var så roliga! Tycker intervjuer mellan folk som känner varann är så mycket bättre än sådana mellan stela journalister. Blev så pepp på att läsa den. Köpte den till äldsta lillebror och fick signerad! Yay.

Köpte även nyaste Super-Charlie av Camilla Läckberg och fick signerad!

Lyssnade även på Johan Egerkrans i samtal om hans nyaste, vill läsa den så väldigt mycket! Verkar SÅ bra älskar ju alla hans fackböcker.

Förövrigt tyckte jag supermycket om Storytels grej med att en lyssnade i hörlurar - så mysigt och bruset från mässan filtrerades lite. Dock kunde en ju inte filma då, men men. En var väl desto mer närvarande! Go storytel.

Tror det var typ det sista samtalet vi lyssnade på, för sedan började vi stressa för hur vi skulle ta oss till flygfältet iom alla avspärrningar och att flygbussarna inte gick normalt och så. Försökte ringa taxi i evigheter men de svarade aldrig. Pratade med infon både för gothia och mässan och med en polis men alla sa bara samma: fixa en taxi. Blev ett nervvrak. Gick till universeum och fortsatte ringa. Ingen svarade. Panikade i familjechatten. Men sen! Kom en taxi som ingen beställt och var en räddande ängel så vi tog den och vi kom till flygfältet i tid och det var SÅ SKÖNT.

På flygfältet checkade vi in och sen satt vi på Espresso house i typ en timme. Drack kakao och jag försökte göra lite psykologiuppgifter som skulle in samma dag. Tror ni de lämnades in? Eh, nej.

Aja. Vi gick till gaten och skulle tydligen åka buss till flyget! Aldrig gjort det förr därav utropstecken. Var på samma flyg som Maria Turtschaninoff hahah. Lyssnade på alla som pratade om demonstrationen eller vad det nu var, försökte ladda ner två avsnitt Scream med flygfältets wi-fi men det var skittrögt så använde bara mobilnät till slut.
Så åkte vi obviously flygplan och det störtade inte och vi kom till Finland och hela familjen väntade på flygfältet och så åkte vi HEM.

Det var så väldigt roligt på mässan men också otroligt skönt att vara hemma och inte behöva ta ansvar längre utan ha mamma och pappa som var de vuxna. Så HIMLA uttröttande att behöva klara sig själv??? Hur GÖR alla?!? Fattade rätt mycket på den här resan att jag ju inte är vuxen än. Men också: vi klarade det.

Pga det här inlägget är sjukligt långt kommer de andra veckorna komma någon annan gång. Eller aldrig. We'll see.

Pussheeej.

6 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg! Jag längtar tillbaka till bokmässan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jaaa det är alltid så kul <3

   Radera
 2. Åhh, vad kul att läsa!! Måste ju verkligen försöka åka dit någon gång hahah... för bokmässan o Göteborg är ju faktiskt min hemstad (bodde i föröbrigt bara typ 3veckor där, men ändå) men bokmässan är ju nästan typ mitt i veckan och alltid så himla mycket i skolan just då! :( de kan väl ta det lite lugnt och uppmuntra oss att åka dit o läsa mer istället?? Haha. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja snälla åk! Den är från tors-sön så egentligen behöver du ju inte nödvändigtvis ta ledigt alls ;D dock kan en ju ine ha hundra prov att läsa ill just då för hela dagen går ju verkligen.
   Kram!

   Radera
 3. Åh,det var jättekul på bokmässan (som vanligt) och jag såg dig men bågade inte gå fram och säga hej för att jag är blyg och introvert! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hade det kul det hade jag meeed! :) Och åh ändå kul att du säger här, men kom snälla fram nästa gång! Lovar är ej farlig bara megasnäll. ;D

   Radera