lördag 21 oktober 2017

Titlar jag hoppas nomineras till Augustpriset 2017

På måndag släpps nomineringarna till Augustpriset 2017! Tänkte lista böcker jag hoppas nomineras till Augustpriset i år! Betoning på hoppas pga har obvi ej läst närapå alla titlar som skulle kunna nomineras. Men dessa har jag läst och tycker jag förtjänar en nominering, i barn- och ungdomskategorin såklart. Och alltså: jag tänker ju ej på vad som går hem hos juryn osv pga tycker det är tråkigt utan bara bästa svenska jag läst. Som ärligt är nästan allt nytt svenskt jag läst i år? I princip allt har varit toppen!?!
Vei - bok 1 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson
Dock vet jag ej hur det ungerar med seriealbum? De kanske ej kan nomineras? + är ej säker på ålderkategorin för denna, den är nog lika mycket vuxen- som 15+-bok. Men: är ju överlag så med en massa ung vuxen-lit. Aja: SJUKT BRA BOK tycker definitivt den ska prisas.

Saker ingen ser av Anna Ahlund
För att hennes första bok inte nominerades och denna är underbar.

Under odjurpälsen av Klara Krantz
Alltså detta är kanske ej min allra bästa läsupplevese ever men alltså mycket bra ändå! Tar upp så mycket bra grejer, har supersnyggt språk och ... just det har ej recenserat den än. Aja: tror faktiskt också denna kommer nomineras, pga så bra. Själv älskade jag liksom ej 100% men universiellt sett bra? Hahha.

Ordbrodösen av Anna Arvidsson
Pga genialisk på så många plan.
Visheten vaknar av Elin Säfström
Denna är så så bra!! Ej recenserat iofs ... men alltså: så spännande och snyggt språk och bra dramaturgi etc. HOPPAS.

PAX av Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson
Fattar ej att ingen PAX nomineras än? Blir ju högst antagligen typ sista då, men vill ändå. Så bra böcker!! Är två stycken jag tror kommit ut inom tidspannet?

Bubblare: Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren & Equilibrium av Anna Jakobsson Lund & Papperssjälar av Emma Johansson
Har ju ej läst, men är ganska väldigt säker på att de är fantastiska.

Hoppas ju verkligen på fantasyns år i år, tycker det brukar vara väldigt lite fantasy bland de nominerade? Kommer högst antagligen vimla av djupa bilderböcker och komplicerade ungdomsböcker, typ Under odjurspälsen då. Men kommer nog inte på någon annan? Kanske Hata Gustavsberg? Menar nu inte att den nödvändigtvis är komplicerad osv utan har bara hört att den är bra och känns som en bok som kan Augustnomineras. (För att väcka hon som drömmer av Johanna Nilsson känns nog också lite som en sådan - och kanske Damaskus Sölvesborg?)

Okej ska sluta babbla nu, Vilka vill du se nominerade?

2 kommentarer:

  1. Pax borde verkligen nominerad någon gång! Hoppas också på Saker ingen ser och Ordbrodösen!

    SvaraRadera
  2. Har ju bara läst Ordbrodösen tyvärr - men hejar verkligen på den!! Skulle älska en filmatisering av den, så att vinna augustipriset skulle ju kunna vara det första steget, haha! Men det är sååå svårt med filmatiseringar, det blir nästan aldrig så bra som man vill :( o hoppas allt är bra med dig Elvira!! Kraam

    SvaraRadera