tisdag 14 februari 2017

Mina bästa bokvänner

Hej fina människor!

Idag är det vändag tjo! Glad vändag! Hoppas du har det mysigt oavsett om du är på dejt/filmkväll med kompisar/med familjen/ensam med en dator/på träning eller något helt annat. Hade egentligen inte tänkt uppmärksamma *Valentine's day* pga tycker i princip det är en onödig högtid men iochmed att vi i Finland faktiskt kallar det VÄNdag så tänkte jag ändå göra ett inlägg i dess ära - om de finaste vännerna jag stött på i böcker! Så here it goes - bästa vänskapsrelationerna en kan läsa om:
  • Charlie, Sam & Patrik - Perks of Being a Wallflower var nog nästan mina bästa vänner med då, någon gång, kanske på sexan. Då resten av verkade vägra vara det.
  • Semlan & Gordon - Semlan & Gordon ååh, denna serie! Finaste bästisarna, de här två. Så egna, roliga och verkliga.
  • Tsatsiki & Hammarn - Tsatsiki den här relationen är så otroligt djup men samtidigt ömtålig. Om det är något Moni kan så är det att skapa karaktärer. Men det vet ni ju att jag tycker.
  • Gordie, Vern, Chris & Teddy - Höstgärning DETTA KILLGÄNG är fan guld. Denna bok + film är helt amazing och det beror ju främst på den fina relation dessa fyra har till varandra. Älskar dem.
  • De utvalda - Engelsfors många av dem är helt olika, andra bästa vänner, men de måste lära sig lita på varandra och arbeta tillsammans och efter hand skapas ju ett starkt band - vare sig en vill det eller inte. Det här påminner mig om att jag verkligen måste läsa om den här serien ...
  • Ava, Levi & Leymah - Systemet egentligen finns det väll några till men tänker att dessa utgör "kärntrion" i den här serien - kan ha att göra med att jag läser tredje delen, Enda vägen, just nu men alltså relationerna mellan alla dessa är så himla fina och bräckliga och liksom PÅTAGLIGA trots att de ju egentligen inte är i storyns fokus. Anna Jakobsson Lund har ett helt unikt sätt att förmedla vad de känner och tycker om varandra, hon litar på att läsaren ska kunna läsa mellan raderna vad det är karaktärerna känner och skriver en aldrig på näsan. Hon lyckas verkligen med detta --> så himla verklighetstrogen gestaltning av deras relation till varann!
  • Harry, Ron & Hermione - Harry Potter för alltid, alltid kommer de även vara mina bästisar, som finns där när helst jag behöver dem. Seriöst överlägset finaste vännerna jag läst om.
Källa (passande artikel though ;-D)
Och det finns fler, klart det finns. Men det var dessa jag kom att tänka på nu och som stått ut mest för mig. Glad vändag - hoppas ni har lika fina vänner som dessa^^ att fira vänskapen med idag! (I know I do <3)

2 kommentarer:

  1. ska genast läsa stand by me (eller inte genast, men snart haha). den verkar underbar! fin lista. kram

    SvaraRadera