onsdag 18 januari 2017

Mina mål & utmaningar 2017

Inte för att jag brukar klara dem, eller för att det har så stor skillnad, men visst är det kul att hitta på mål till sig själv inför året som kommer? Det tycker åtminstone jag. Här kommer mina som gäller bloggen och böcker för året 2017!
  • Läsa 60 böcker - tänker att eftersom 65 blev så svårt förra året, speceillt om jag inte skulle räkna omläsningar, så känns 60 som ett passligt tal. Så hoppas vi att jag kanske till och med läser fler! Och 60 oavsett omläs alltså.
  • Få ner oläst-hyllan till under 80 titlar - 60, som jag hade 2016, var ju ett helt fånigt mål, visade det sig. Tänker att 80 känns krävande, men inte omöjligt, och ska verkligen försöka låta bli att låna böcker och bara fråga efter de rec-ex jag tänker läsa prick då de anländer ... (just nu: cirka 105 böcker i oläst-hyllan.)
  • Skriva recensioner högst en vecka efter att jag läst ut boken ... - om jag skulle börja ha det här som princip skulle nog recenserandet gå mycket bättre, tänker jag. Ska verkligen försöka minnas det här 2017!
  • Skriva kortare recensioner - är inte helt hundra med den här punkten, vill jag det eller inte? Men tror jag ska försöka minska på längden lite åtminstone, så der vi hur det blir.
  • Läsa tio "epic fantasys" - JA det här vill jag göra. Dessa mer specifikt: Uppstigningens brunn, Gudar & monster (eller är den kanske urban? Hm, rätt så mastig är den ju ändå så ... ja.), Cress, Glastronen, I ljusets makt, Högt spel och Ett folk utan land. Sen tror jag inte jag har fler så resten är valbara.
  • Avsluta fyra serier - MÅSTE verkligen göra detta. Är optimistisk och hoppas det blir fler, men dessa absolut: Legend-triogin, Edens blod, Månkrönikan (eller så långt den är utkommen) och The Raven Cycle (sista har ännu inte kommit ut på svenska men det gör den säkert nästa år.).
  • Läsa dessa tolv böcker (förutom alla jag listat innan ehe ...): Den ökända historien om Frankie Landau-Banks, Kopparkitteln, Främlingen, Lola och pojken i huset bredvid, Det oändliga havet, Enklav, Dimensioner, Ensam på Mars, Sagoberättaren, Aristotle & Dante & the Secrets of the Universe, Ordbrodösen och Enda vägen.
  • Kaosutmaningen 2017 som Sofie håller i i år! Ska skapa en flik för denna här ovan.^^
  • #hyllvärmare2017 som Ciccis bokblogg (numera enbart på instagram och Facebook) anordnar! Satsar på att hinna med tolv hyllvärmare, hyllvärmare tänker jag är böcker från tidigt 2015 och bakåt. Typ. Vagt sagt. Men minst ett år ska det ha stått! Kommer uppdatera om denna på instagram främst hade jag tänkt.

Kan mycket väl hända att jag tagit mig vatten över huvudet nu. Jag menar, jag har listat 22 böcker jag vill läsa 2017. Eller har som mål att läsa. Men nåja, om jag klarar allt får jag köpa en Harry Potter-box! Bara jag har pengar till det ... oj gud, nu måste jag verkligen satsa för å, vad jag vill ha den boxen. Nu ska jag läsa lite, så att jag kanske någon gång klarar det här. Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar