lördag 24 december 2016

Veckosummering #48-50 Torg, kryssning & fest

Hallåå idag är det julafton!!! Omg. GOD JUL hörni!

Detta betyder gröt, julklappsöppning, maat, godis, släkt ochsådärnivet. Men hursom, nu under juldagarna - 24, 25, 26 tänker jag - så kommer jag nog inte blogga så mycket så ISTÄLLET KOMMER HÄR ETT MASTODONTINLÄGG PÅ VAD JAG HÅLLIT PÅ MED UNDER DECEMBER. Pga wtf jag har inte skrivit en ENDA veckosummering under december???

Vet typ inte ens vad jag gjort dock heh.

Jag lämnade in min text! Det är en av de första grejerna jag gjorde under den här tiden, nu har jag dock redan fått den tillbaka och hon gillade den och de andra jag låtit läsa har också gillat och jag är så stolt för det var så hiiimla kul att skriva. <333 Kanske skulle bygga på den lite till nu under jullovet? Pga saknar personerna jue.

Sen var det fyra dagar ledigt från skolan. Eller ledigt och ledigt, vi hade dagsverke så jag städade och hjälpte till hos farmoråfarfar. Det var mysigt! Kollade på lite bilder från farmors barndom också, vilket jag tycker är så spännande! Måste göra oftare. Och fråga alla andra äldre släktingar om deras barndom.

Sedan har jag varit på fysio ex antal gånger och det gör ju rätt ont men vet ni! Det har gått framåt! Jag får nästan hela handflatan mot axeln/överarmen nu, blev så glad när det hände. Har numera bara kontrolltider kvar, så skönt. Dock såg jag idag när jag sträckte upp armarna bredvid varandra att den inte är helt lika rak än. :(( Men ska kämpa vidare.

Sen hade vi lite firande av självständighetsdagen och mamma och pappa på samma gång - och ja just det på lördagen var det julmarknad där jag och Emma och O sålde! Det gick inte megabra, men var rätt mysigt och vi fick ändå täckt alla utgifter vi lagt på det, plus hade såå fint stånd, tack mamma som hjäpte fixa!

Och hörni! På onsdag drog vi till Sverige, med båt. Åt julmat på båten och det var faktiskt okej! Salladsutbudet var super, blev very mätt. Efterrätten var dock lite sämre för oss veganer, men smakade på varje sylt åtminstone. Vi gick i butiker, kollade på fotona de tog då vi steg på, spelade lite bilspel, åt glass och var tillsammans, Jag var lite trött så var en del uppe i hytten med för tycker det är skönt, behöver lite paus emellanåt osv.

Sen skulle vi ju stiga av i Stockholm nästa morgon men med en nio personers familj tar det ju ett tag att fixa sig så vi hann inte med första bussen. Hann med andra dock och åkte till eh, Djurgården I think det heter? Först tänkte vi gå på Abba museet, men där fick en inte ta in vagnen? Så vi gick till Vasamuseet och det tog ett tag men det var sååå fint överallt i Djurgården ju! *-* Och Vasa var också fint. Mest coolt dock. Och ansiktena de hade skapat med skeletten de hittat som grunt huuur himla coolt!?!

Sen skulle vi ta en färja över till typ jag vet inte men det var iallafall bästa färdsättet sa de där. Vi skulle till Herrmans vegetariska! Dit det visade sig vara mycket krångligt för oss newbies att ta sig men efter mycket om och men och suck och stön och gående så hittade vi till den supermysiga restaurangen/trädgårskafet med FANTASTISK veganska buffé alltså vi DOG. Det var totally worth it pga himlen i min mun sen ju.

Sen var vi på båten igen och då hände nog typ samma som dagen innan.

När vi kom till Finland på fredagen stannade jag och O i Helsingfors en stund och åt bl a på Friends & Burgrs där de hade vegansk aioli som var FAB!!! Jag älskar mat ok? Vi gick i Monki och Stockmann och Lush och köpte lite julklappar sådär. Det var mysigt att ha mycket tid men ingenting vi var TVUGNA att hinna med. Åkte buss hem och det var så skönt att vara hemma igen trots att det ju också var skönt att vara borta.

På måndag var jag först på 6-åringens julfest och han var så gullig som stjärngosse. *-* Sen hade vi julfest på brankkis och ni vet ju att jag gillar att träffa dem, vi åt och vissa fick pris, men sen skulle tre av oss vidare till Lucia-genrep. Det gick sådär, haha, men dagen efter, på själva Lucia-dagen, gick det superbra! På Luciamorgonen sjöng vi i radion, det var supertidig väckning men mysigt ändå. På kvällen åkte vi hästskjuts till festlokalen medans vi sjöng sånger - som inte gick så bra, tur att det inte var huvuduppträdandet haha ... men sen var det själva Luciauppträdandet och efteråt sålde vi lotter och det var kul och det här med Lucia har verkligen varit så himla fint och roligt hittills. Ännu har vi flera uppträdanden kvar, vilket jag verkligen ser framemot!

På lördag hade jag och sex av mina närmaste vänner fest hemma hos mig - vi åt mat, spelade, hade msuikquiz, gjorde mannequin challenge, åt av efterrätterna alla hämtat och hade det allmänt superroligt, tyckte jag åtminstone. Det var megalyckat och så glad att vi faktiskt gjorde det och hoppas vi har många liknande fester framöver!

På söndag shoppade jag med mamma och pappa hela dagen, köpte julfestkläder sådär fast sen blev jag sjuk så det blev ingen julfest heller.

Och nu är det julvecka som snart ä rhelt slut och jullov och grejer men jag måste sova, så vi hörs och ses och skriver! Puss ni är bäst ha en fantastisk julafton och ett fantastiskt jullov och stressa inte alltför mycket bara.

1 kommentar: