söndag 27 november 2016

Veckosummering #45-47 Fantastic Beasts, poddar & att skriva

Hej vänner!

Ojdå. Nu var det plötsligt tre veckor sedan föregående veckosummering igen? Inte bra. Så: det här inlägget kommer högst antagligen bli rätt långt. Samtidigt så minns jag säkerligen knappt hälften av vad jag gjort men det är okej.

Först: jag vet att jag varit urusel på att blogga under, ja, typ de här tre veckorna blir det nog. Anledningen är en kombination av lack of inspiration, inga böcker lästa och alltför mycket att göra. Provveckan slutar åtminstone på tisdag så efter det har jag möjligtvis lite mer tid igen.
Att världen såg ut såhär för bara lite på två veckor sedan?
Nu är den bara grå.

Vi börjar med vecka 45! Då hade jag fysioterapi på onsdag, musikprov på torsdag och ett megaproppfullt veckoslut. Hade hundra läxor (bl.a. en kommentar till förordet till Simone de Beauvoirs Det andra könet - det var kul!) och så var det farsdag och Lola upp och ners första två avsnitt visades i Ekenäs, där jag var med lite som statist och O faktiskt hade en hel roll! Det var superspännande och konstigt att se, då en varit med och sett hur den kommit till och hur skådespelarna är vanligtvis ... och ärligt talat finner jag storyn väldigt underlig, men den är onekligen välgjord och ska bli roligt att se resten av avsnitten då de börjar sändas i TV!

En läxa var också att läsa ut Maan alaiset av Sanna Isto och det gjorde jag. Den var riktigt bra när en väl kom in i den! Funderar på om jag ska eller inte ska skriva en recension på den - vad tycker ni? I korthet handlar den om en femtonårig flicka som plötsligt vaknar upp och har förvandlats till något konstigt djur, som påminner lite om någon form av mullvad eller enorm rotta men är en helt egen art - en art som kan göra "byteshandel" med människor - dvs ta över deras kroppar. Början var rätt långsam men gillade karaktärerna och själva storyn mycket, så, vad tänker ni? Vill ni ha en längre text om den, trots att boken är på finska?

Vecka 46 var desto mer spännande ... jag var och såg FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM!!!! Det var europapremiär (världs?) och en fick se live från röda mattan i London innan filmen började. Först var det lite strul med direktsändningen men sedan fick vi se när Jo pratade och det var så kul och fantastiskt och å vad jag var spänd inför filmen. Vad jag sen tyckte tänkte jag skriva i ett inlägg för sig!
Innan filmen åt vi förresten på Makaronitehdas, det var mycket gott! Eller, O och Emma gillade det mer än vad jag gjorde, jag tyckte det var helt okej men själva grejen - att gå på restaurang! - tyckte jag var kul. Och stället är mysigt!

På torsdag hade jag fysio och så vet jag inte riktigt vad annat jag gjorde? Eller ja just det! Går en kurs som till stor del går ut på självständigt arbete och slutresultatet ska bli en bok/längre novell så på onsdag tog jag tag i saken och tänkte först fortsätta på den story jag påbörjat, men det kändes inge kul. Så jag påbörjade en ny, skrev vad som kan kallas någon form av fantasy-romans prolog men insåg att den storyn skulle kräva en hel, minst 300-sidors bok så skippade och påbörjade en ny och då hittade jag rätt! Skrev i dagboksform och tog en del inspiration från mitt eget liv (hittade dock på massor och tänkte mycket på att jag verkligen förståd författare som irriterar sig på att andra drar paraleller mellan boken och deras liv som inte finns bara för att något verkar lika. Pga det är ju verkligen inte mig jag skriver om, jag har inte upplevt det som händer och personerna runt omkring huvudpersonen finns inte, även om jag också där tagit INSPIRATION från människor i min närhet.) och det var SÅ KUL. Skrev och skrev men det ville liksom inte bli någon ordentlig handling? Och så blev det en massa sidogrejer, så egentligen hade den här berättelsen även krävt myyyycket fler sidor men skrev klart den igår och eftersom deadlinen är på tisdag så blir det väll som det är just nu med några finjusteringar. Slutet blev rätt krystat, men det var kul att skriva så det är ju huvudsaken säger vi. :-)

Vecka 46s veckoslut bestod av skola, skola, skola. Läste på hissaprov och ingenting ville fastna så läste och läste och läste och varvade med lite Gilmore Girls och engelskaportfolio görande och det var typ hela veckoslutet. Slappade säkert en del med ...

Och NU vidare till vecka 47! Som var provvecka från och med tisdag. Hela veckan har i princip spenderats på att antingen glo på Gilmore Girls eller läsa till följande dags prov. På fredag lagade vi dock myyyycket god mat hemma (champinjoner i senapsås och hemmagjord potatismos och rice crispies-godis <333) och så filmade jag och O en superfånig video och rätt sent såg hela familjen på gamla foton. Att vara hemma med familjen är <333.

På lördag skrev jag önskelista och var ute lite och for till Emma med O för att provbaka grejer vi ska sälja på en julmarknad och det gick inte superbra men var kul och blev ändå gott. Sedan for jag på Luciaövningar och efter det åt vi risgrynsgröt hemma och bastutomten hämtade choklad och ett frågespel som vi sedan spelade tills klockan blev typ tolv. Det var också supermys tyckte jag.

Och IDAG! Idag påbörjades dagen med choklad som bastutomten hämtat för det är ju FÖRSTA ADVENT HIPP HURRA! Älskar advent sååååå mycket. Sedan läste jag lite finska och typ några blogginlägg och lade kålrot på kokning. Därefter tog jag bort det torra lingonriset från IFJOL från en stjärnkransstomme och band på nytt lingonris. Under tiden lyssnade jag på Sanningens mammor avsnitt två och de två senaste avsnitten av Flora & Frida. Gillade det andra avsnittet av Sanningens mammor bättre än det första, kan ju lite ha att göra med att en vant sig vid Olivia och deras sätt att prata på lite bättre nu, men tyckte även att de talade om mycket intressantare saker denna gång. Saknar dock Den fantastiska resan så OTROLIGT mycket och blev helt ställd av sista avsnittet. Hoppas såsåsåsåå mycket att de kommer återvända någon gång. Var verkligen inte beredd ju!!!

När jag gjort klart kransen åt vi julmat. Det var sååååå gott! Detta år vi: kokt rödkål (bästa!), kålrotsskinka, anammas sojabullar, champinjoner i gräddsås, potatis, sallad, kokta ärter, granatäpplekärnor samt kokt morot. Till efterätt hade vi tre olika glassmaker med pepparkaksmandelmassa på. HUR GOTT?!?!

Och efter det har jag mest läst på finska och nu sitter jag här och tänker att jag VERKLIGEN saknat att skriva blogg, ändå. Ska verkligen försöka få upp några inlägg nu kommnde vecka, vi satsar på tre, det låter verkligen inte omöjligt, eller vad tycker ni?

1 kommentar:

  1. Är också supertaggad på att det är första advent idag! Älskar julen <3 Och åh vad kul att du var och såg Fantastic Beasts! Har inte sett den än men ser fram emot att göra det något enormt, så får verkligen se till att det blir av snart!

    SvaraRadera