söndag 6 november 2016

Veckosummering #43-44 August, konsert, snö & Maan alaiset

Alltså jag är en sådan himla livsnjutare så FATTAR KNAPPT?!? Okej nä egentligen njuter jag alldeles för lite. MEN nu är det november och då får en börja julplanera och förbereda och ha julfeeling utan att vara knäpp. Tack. Men alltså jag TYCKER VERKIGEN INTE det finns något som att börja lyssna på julmusik för tidigt? En måste ju börja i tid så att det inte tar slut alltför snabbt! För nuförtiden försvinner månaderna i ett nafs så jag är typ stressad av att det är bara knappt två månader till årets höjdpunkt. FATTAR NI HUR MYCKET JAG MÅSTE HINNA MED.

Nog med julsnack. Eller antagligen inte men let's get to more serious bussiness!! Aka de två senaste veckorna som gått. Förra veckan hann jag, som ni ser, inte skriva någon veckosummering därav två veckor i en denna gång. Hoppas ok och så.

Vecka 43 var rätt stressig, ärligt talat. Hade tänkt att jag kanske skulle hinna läsa Mrs Peregrines hem för besynnerliga barn och KANSKE NÅGOT ANNAT tom men det sket sig, så att säga. Läste ca noll skönlitterärt. Veckan började med att augustnomineringarna avslöjades och jag följde med det hela via instagram under mina FBK-övningar. Blev besviken på barn- & ungdomsnomineringarna som rätt många andra. Inte för att de som blev nominerade inte skulle ha förtjänat det, de gjorde säkert det. MEN. Så många bilderböcker och så många ungdomsromaner som hade förtjänat en nominering. Hade bland annat hoppats på Jack, Du, bara, Ingen normal står i regnet och sjunger och PAX. Har inte läst en enda av de som ni blev valda men både Tio över ett och Ormbunkslandet verkar riktigt bra!

Och tisdagen. Å, tisdagen! Som jag vill tillbaka till den dagen. Jag och Olivia och pappa åkte tåg till Böle och gick i den fuktiga höstluften till Ishallen för att se twenty one pilots. Jag har sett twenty one pilots. Live. Fattar ej. Vi köade i kanske en halvtimme (kön var ENORM) och trängdes sedan för att köpa varsin turné t-shirt (min första!) och jag en poster. Sedan hörde vi förbandet, BRY, börja spela så vi gick till våra platser och alltså jag hade aldrig hört om BRY innan (förutom att han skulle vara förband då) men han var riktigt riktigt bra. Det var dock lite väl högt enligt mig då, så lade i öronproppar haha men annars var han super! Och hade härligt awkward mellansnack med sin irländska accent.

Sedan väntade vi i en halv timme-ish och sedan började musik spelas, först sakta och sedan högre och högre tills de faktiskt stod där. Taylor och Josh. Och de började med heavydirtysoul och det var fantastiskt och ljusen var fantastiska och jag hade lust att gråta. De höll på i två timmar och två timmar har nog aldrig gått så fort i mitt liv. Efteråt var jag helt uttömd och kärleksrusig och vi gick tillbaka till tågstationen i mörkret. På tågstationen fanns nästan bara personer som varit på konserten, pappa köpte kaffe ch äppeljuice och rawbite till mig och Olivia och så bara satt vi på tåget och jag såg lite försiktigt på videorna jag filmat och så åkte vi bilen hem i kylan och sedan var det slut. Det finaste finaste finaste som hänt.

Jaha. Nu har jag skrivit om två dagar av fjorton och det här inlägget är redan megalångt? Nu speedar vi lite då. Tror inte det hände något annat superspeciellt under den veckan så hejdå vecka 43.

Måndagen vecka 44 skippade jag brankkis och hade fysioterapi. Min arm hade verkligen blivit bättre! Nu känns det dock som om jag väldigt mycket sitter och trampar på stället med armens böjlighet. Dessutom blev den rätt sjuk efter måndagens session och har fortfarande inte riktigt hämtat sig. Men men, jag borde väll bara pina den lite mer så ska det nog börja hända saker. TROR det också var på måndag jag började se på Gilmore Girls, såg ca ett halvt avsnitt. Fortsatte med Gilmore Girls under hela veckan och nu är jag på avsnitt nio. Börjar verkligen gilla det mer och mer! Favoriten hittills är helt klart Kiss & Tell som var så himla härligt awkward! Och Dean ser ju rätt bra ut. Och Luke och Lorelai bryter mitt hjärta.

Under hela veckan har också stressen av att jag måste läsa i min finska bok funnit i bakgrunden. Den heter Maan alaiset och blev faktiskt nominerad i Finlandia junior alldeles nyss! Egentligen är den helt okej, nu har den speciellt börjat bli bättre, men den hade en - bokstavligt talat - hundra sidor lång startsträcka jag hade klarat mig utan. Är på sida 130 nu och borde komma till sidan 180 idag för att ha hopp om att hinna få slut på den i tid ... kommer inte hända. Men hoppas verkligen den tar sig så att jag rusar igenom slutet! (Är ju också det här med att den är på finska och tar typ tre gånger så länge att läsa för mig än en svenk bok hade gjort. Suck. Måste bli bättre på att läsa finsk litt.)

Annars har nog inte veckan varit så händelserik. Har kollat Theres Lindgrens halloweenvideos med Nordiska väsen-tema och tycker de är fantastiska. Såg även Saaras nyaste vidoe igår då hon imiterar accenter och tyckte den var hilarious. Tror dock att alla kanske inte har den sortens humor  ... men jag såg den tre gånger i sträck.

På fredag hade vi musikquiz hemma. Det var min idé. Jag älskar musikquiz. Så här kör vi: vi delar in oss i typ två lag och shufflar 90-talets, 80-talets eller 00-talets spellistor på Spotify. Sedan ska en skrika artist och/eller låtnamn först och då får en poäng. Älskar verkligen detta. Blir dock möjligtvis lite för tävlingsinriktad och ivrig. Dessutom vet jag och O i pincip exakt samma sånger så det blev rätt mycket att vi skrek i munnen på varandra haha ... men älskar det, som sagt.

Sedan började vi kolla på Den gyllene kompassen och jag tittade nog inte med 100% fokus men lite haha. På lördag fortsatte vi och då såg jag ännu mindre ... mest stod jag och O nere och skriksjöng julsånger. Det är sånt som händer.

Ja och på lördag steg jag upp alldeles för sent MEN till doften av blåbärspaj! <333 Var 100% en av de bästa blåbärspajerna jag ätit denna gång. Resten av dagen vet jag typ inte vad jag gjorde? Redigerade IMB-videon åtminstone, så läste jag säkert lite i Maan Alaiset och såg nog på Gilmore Girls också. Och ja! Lagade tacos och det var fantastiskt. O lagade guacamole med avokado, citron, tomat och citronsmaken i tacosen gjorde hela skillnaden ÄLSKAR tacos!

På onsdag snöade det förresten. Riktigt mycket. Och sedan har snön inte försvunnit utan det har bara kommit mer och det är STORA flingor och helt fantastiskt vackert å vad jag älskar snö! Enda minuset är väll att det blir blött i hela skolan också ...

Så idag var jag ute och pulkade lite. Jag hjälpte också med att laga grönsaksbollar, shemalade ett inlägg, såg på Shrek, lagade chokladsmoothie, läste lite, städade och lyssnade på Harry Potter and the Philosopher's Stone. <333 Bra söndag ju.

Och det här var snabbt berättat? Jaha. Men dessa veckor låter ju verkligen fantastiska när jag ser tillbaka på dem såhär. Egentligen har jag också haft lite prov och inlämningar och en massa läxor men det är en bisak en får leva med. Imorgon får jag skjuts till skolan! Är så glad över det. Annat som kommer hända är att jag kommer försöka läsa igenom Bloglovin' (är SÅ efter), inte kommer läsa något annat än Maan alaiset (trots att de kliar i fingrarna av lust att öppna Let it snow!), pepp inför Fantastic Beasts, musikprov och uppsatsskrivande. Älskar november så!

1 kommentar:

  1. Åh så kul, jag visste inte att Saara hadr gjort en ny video :D visste du förresten att hon är från Jakobstad ;)

    SvaraRadera