tisdag 22 mars 2016

Top Ten Books I Love But Haven't Talked About in a While

Det är tisdag och bara två dagar skola kvar till påsklovet! Woop!

Jag såg nyss förra veckans Shadowhunters och det var ett ... intressant avsnitt. Alltså just nu känner jag igen prick NOLL från böckerna. Har ingen aning om vart detta är på väg?! Annars tycker jag faktiskt det var ett relativt bra avsnitt för att vara Shadowhunters, tyckte om att det var lite annorlunda och Jace kändes helt okej här faktiskt. :-) Gillade förresten typ alla bättre i den MINDRE SPOILER "andra" dimensionen ... de kändes mer naturliga där. SLUT PÅ SPOILER.

Men nog om det! För tisdag betyder ju Top Ten Tuesday, där man idag ska lista tio böcker man älskar men känner att man inte pratat om på ett tag/tillräckligt. Kul! (OBS att jag tar älskar rätt så lätt här, de är alltså inte nödvändigtvis femmor allihopa.)

 • Röd drottning av Victoria Aveyard - Den här hypade boken blev jag ju lite besviken på när jag läste, men efterhand har den växt och nu ser jag väldigt mycket fram emot uppföljaren som ju faktiskt kommer ut rätt så snart!
 • Släppa taget av Katarina von Bredow - Tyckte ju denna var supermysig och kände igen mig i mycket, men den har liksom blivit lite botglömd för det.
 • Djupa Ro av Lisa Bjärbo - När det gäller den här är det en bok som jag blivit osäkrare på med tiden - var den verkligen så bra? Jag läste nog bara alldeles för många svala recensioner, har jag bestämt mig för att tro, för visst var den ju ändå otrolig.
 • Fangirl av Rainbow Rowell - Den här har jag kanske nämt lite nu som då i och för sig ... men det är ännu en bok jag absolut älskade då jag läste men lite glömt bort efter ett tag.
 • Efter Alaska av John Green - Det blev lite såhär med den här boken: jag läste, gillade väldigt mycket, skrev en recension om det, såg Papertowns, glömde bort John Green. Men faktum kvarstår: det här är typ hans bästa bok. Jag tycker den är superbra. LÄS!
 • Inte vem som helst av Nina LaCour - Jag tycker jag nämner Jag går dit du går prick hela tiden (eller det gjorde jag ett tag iallafall) men den här är ju faktiskt en riktig pärla den med!
 • Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg - Gillade den här väldigt, väldigt mycket men känner att den inte fått vidae mycket uppmärksamhet av varken mig eller någon annan bokbloggare. Så läs, hörrni!
 • Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson - Blev helt träffad av den här när jag läste, men efter det har jag nog inte nämnt den så mycket (jag läste den alltså typ 2013). Skulle kanske passa med en omläsning, faktiskt ...
 • Lex bok av Sara Kadefors - Den här är både intressant och underhållande, gillade mycket mer än Sandor slash Ida.
 • Kretsen av Maggie Stiefvater - Tyckte den här var väldigt väldigt bra, har både del två och tre hemma och inte en aning om varför jag inte läst ...
För övrigt - jag har gett så himla konstiga betyg till en massa böcker på Goodreads? (Gick alltså igenom mina lästa för att hitta glömda guldkorn.) Femmor och fyror till typ, allt? Fattar ej. Jag har inte gett en enda etta, förresten. Tvåor är det lägsta. Böckerna jag idag faktiskt idag kunde kalla rent utsagt dåliga har fått tvåor = okej bok. Men men. Orka ändra. Kanske jag tyckte så då?

Ha en fortsatt trevlig tisdag! Vilka böcker pratar ni för lite om?

2 kommentarer:

 1. Jag känner precis lika dant för Röd drottning! Var supertaggad innan, kände lite sådär efter och ju mer tiden går desto mer taggad blir jag på att fortsätta serien! Och Kretsen är faktiskt en riktigt bra bok! Älskade den när jag läste den men sen bara fortsatte jag aldrig serien vilket egentligen är synd eftersom den verkade så himla bra :( Är kanske dags att göra det?

  Alltså åh, har fortfarande inte sett Shadowhunters, måste verkligen göra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill bara skriva precis till alltihop, haha ;D Vill verkligen fortsätta med Kretsen-serien (den har väll antagligen ett annat namn men aja), men har så mycket annat också argh ...

   Radera