söndag 20 mars 2016

Bokbloggsjerka 18 - 21 mars & Bokbloggsfrågan vecka 11

Det har blivit dags för att besvara veckans jerka-fråga! Och när vi ändå håller på tänkte jag också köra Bokbloggsfrågan, som jag inte hunnit med än.

Först ut är då Carolas fråga: Den här veckan är jag intresserad av dig som person bakom bokbloggen. Vad jobbar du med eller pluggar till? Är böcker, läsande och skrivande en del av din jobbvardag också, eller är det bara ett fritidsintresse? Trivs du med ditt jobb eller drömmer du om att jobba med något helt annat, i så fall vad?

Jag varken jobbar eller pluggar till något särskilt, för tillfället. Mitt jobb är väll i så fall skolan och där är både böcker och skrivande rätt så centralt. :-) Bloggen är ju bara ett fritidsintresse, men visst kan jag ha nytta av den i skolan ibland med. Kort svar idag men frågan passade ju inte riktigt in på mig så. :-P

Veckans jerka har jag däremot ett lite längre svar på, så här lyder den: Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?


Men om vi då ska ta konkreta "BOKsmällor" är den första jag kommer på Den unga eliten av Marie Lu. Hade ingen aning om hur jag skulle gå vidare efter den. En annan är nog Harry Potter och fenixorden. Då visste jag nog inte ens vad en bookhangover är, men det var nog något sådant det var. Jag läste den på en vecka och sedan läste jag om delar i den i tre veckor. Det är iallafall så jag minns det haha ... Sista boken tror jag faktiskt inte jag fick någon större boksmälla av, vet inte riktigt varför dock ..?

Jellicoe Road är en sådan bok som jag tänkte på i flera veckor efteråt. Jag har nog inte riktigt slutat tänka än. Samtidigt minns jag det inte som en direkt boksmälla, då jag läste nio andra böcker samma månad ..? Vet dock ej när under månaden jag läste just Jellicoe, men jaa ...

Efter Askfödd hamnade jag också i en liten - pga ingen bok kommer någonsin vara lika bra! Vet inte om jag riktigt återhämtat mig från den än, för Askfödd är den enda boken med fem stjärnor i år ... ingen annan verkar ju helt enkelt vara lika bra.

Förresten så kan typ vilken Harry Potter-bok som helst försätta mig i en liten boksmälla, pga att jag ju faktiskt inte har råkat på typ något som överträffat det än. Ibland, då det känns som att inget jag läser är särskilt bra, vill jag bara läsa om Harry. Alternativt ovannämnda titlar.

Hur är det för er då?

2 kommentarer:

 1. Harry Potter kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag började läsa serien när de tre första böckerna kommit ut på svenska. Längtade efter den fjärde. Köade när femte släpptes (och grät lite mot slutet av den). Diskuterade nästan ihjäl mig med en likasinnad kompis efter sjätte. Läste sjunde flera gånger på rad under ett par veckors tid.

  Det var hårt att vänta i år på varje bok, och jag tror att det förstärkte känslan av min "book hangover". Längtan efter de böckerna var så starkt och jag har faktiskt inte upplevt någonting liknande sedan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade verkligen velat uppleva det ... det låter liksom som om man är ett _riktigt_ fan om man köat till böckerna och läst dem samma dag. Även om det såklart inte är så, jag kan väll visst gillar Harry Potter lika mycket även om jag upptäckte det när alla böcker redan var ute ;D :P men det låte ändå så fint, den där väntan!

   Men jag känner faktiskt lite lika med Den unga elite, har längtat till Rosensällskapet hela året nu liksom och inte riktigt kommit över den upplevelsen ännu heller :')

   Radera