måndag 1 december 2014

november

Jag är så pepp på december. Jag älskar julen, jag älskar att planera den, jag älskar dofterna - stämningen. Och jag her en massa bra böcker på lager och det känns som om jag kommer hinna läsa. Mycket. Det hoppas jag iallafall för jag har 11 böcker kvar (en bok fanns inte på goodreads ...) och DET TROR JAG JAG KAN KLARA! För jag läser, när jag läser. Igår till exempel så läste jag säkert runt 200 sidor efter att ha haft en paus då jag typ inte läst alls på kanske två veckor. Det går i perioder - och efter tid - det där med hur mycket jag läser. Den här månaden blev ungefär som de flesta hittills
- och jag är relativt nöjd. Varken mer eller mindre. Men nu ska jag sluta svamla och skriva den här månadssummeringen av November - så är vi klara för årets sista månad sen!

 
~
 
Kitty och utpressaren - Carolyn Keene
Kleopatras trädgård (David & Larissa #6) - Martin Widmark
Offpist (Carlstensveckan #2) - Johanna Schreiber
Four (Divergent #0.1-0.4) - Veronica Roth
De odödligas hunger (Edens blod #2) - Julie Kagawa
 
~
 
Antal lästa böcker: fem
Antal lästa sidor: 1223 st
Omläsningar: inga (vem har tid för det?!)
Antal manliga författare: en
Antal kvinnliga författare: fyra
Kvar i olästhögen: antagligen 40 - ni ska få ett exakt antal när året är slut!
Övernaturliga inslag: De odödligas hunger, men alltså dystopi? Är det övernaturligt?! (Menar Four nu då.)
Påbörjade serier: ingen!
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): alltså ... alla? Men Kitty-boken har jag ingen aning om vilken i ordningen den är, och läser liksom inte Kitty annars. Och Four är ju inte direkt en uppföljare, mer en komponent ...
Avslutade serier: noll
Antal recenserade böcker: en, men kommer på iallafall två till! (Som jag läste ut igår, så inte så konstigt att de inte blivit recenserade.)
Fådda/köpta böcker denna månad: två? Kanske? En hemskt efterlängatd, och Offpist som redan är utläst.
Lästa recensionsex: 3 st
Lästa bibliotekslån: en av böckerna var lånad på biblioteket.
e-böcker: en
Noveller/seriealbum/bilderböcker: alltså Four är ju en novellsamling. Och Kleopatras trädgård har en bild till varje kapitel.
Böcker som påbörjades i oktober men inte lästes ut: Outtalat av Sarah Rees Brennan kom jag några kapitel i pga nyfikenhet ...
Månadens finaste: 

 
Bästa bok: De odödligas hunger som jag på slutet kom att både hata och älska trots att det varit lite sådär mellan oss innan.
Största överraskning: Kanske Kitty eftersom jag fann den läsvärd, om än klyschig, vilket jag liksom inte ens hoppats på. Och Four eftersom jag gillade den mycket mer än vad jag minns att jag tycte om Divergent.
Sämsta bok: Om man går efter kvalite istället för underåhållning så kanske Kitty - men den är s nog ändå inte dålig - den är bra uppbygd, spännande och innehåller allt en bok behöver innehålla. Men den är inte speciell på något vis.
Största besvikelse: Var väl kanske en halv besvikelse att David & Larissa inte var en deckare som jag mindes att de var. (Läste den i panik till skolan när vi var tvungna att ha en deckare. Men det var den ju inte - hann som tur läsa Kitty iallafall ... ett säkert kort inom den genren!) Men sistochslutligen inte då jag fann deras äventyr riktigt trevligt.
Spännande saker som hänt under den här perioden: Har varit på audition! Det var roligt. Så vet jag inte ... julhandlat bort alla mina pengar och sett Mockingjay part 2 som var så bra att jag inte ens kan förklara. 
Hur det gick med planeringen: Nähä, okej jag klarade inte mitt NaNoWriMo mål på 20 000 ord. Skrev 5000 kanske. Gav mig nog inte riktigt en ärlig chans heller ... och hade mycket skola och var hemskt osäker på min historia. Börjar ändå gilla den mer och mer, även om jag inte har någon aning om vart den kommer ta vägen ... Av böckerna jag planerade läsa läste jag två - Four och De odödligas hunger (till slut).
Planer inför november: Jag tänkte faktiskt försöka skriva lite nu istället! Men får se. Annars så försöker jag klara mitt Goodreads mål på 70 böcker (11 böcker to go!), fira jul och mysa. Maze Runner, Sagoberättaren, Prodigy och Outtalat står högst upp. Och Gregor the Överlander som jag läser till engelskan. (Vet inte om det var så smart, min första riktiga engelska bok och jag väljer nåt så svårt som Suzanne Collins. För alltså hon använder rätt mycket beskrivningar. Som jag inte förstår ett dugg av.)

Hur ska ni fira december/nyår/jul? Vad står högst upp på er att-läsa-lista ocg vad blev läst i november? Kommentera så gärna!


5 kommentarer:

 1. Försök hinna med maze runner, tycker jag! :) förresten vad var det för auditionen ? :D sång, teater? Hoppas du hade kul i alla fall. Har liksom dig ett antal böcker tills jag nått mitt mål D: lite stress, då man kom på att det är bara December kvar .. Haha! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag definitivt försöka! Känns som om jag börjar hitta "suget" efter läsning igen :') Det var faktiskt för en tv-serie som ska filmas här nära var jag bor. Det var jätteroligt, men oddsen att jag ska komma med är rätt små då jag inte var i precis rätt ålder ... men alltså vilken upplevelse ändå! Regissören gillade böcker, och tipsade faktiskt om en också :D

   Radera
 2. originellt eller ej, det var fina och bra tips som ej kostar skjortan!! TUSEN tack :')

  SvaraRadera
  Svar
  1. roligt att det uppskattas hihi :'D

   Radera
 3. Jag vill läsa Kleopatras trädgård, läste de andra böckerna i serien när jag var yngre och gillade dem. Elva böcker klart att du fixar det! Jag hejar på dig! :)

  SvaraRadera