måndag 27 oktober 2014

Sisterhood of the World Blogger Award

Hejsan svejsan har gått och blivit nominerad av två fina personer - Liza på I Regnet och Amanda på Bokpandan. Tack så jättemycket, blev väldigt otroligt glad! Och det finns tydligen regler:
 
1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg 
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått 
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor 

Men alltså nej, jag kommer inte tagga 10 personer - för jag tror faktiskt att typ alla svenska bokbloggar jag känner till redan gjort den, men om du mot förmodan inte gjort den så för all del. Inte för att jag kommer skriva några frågor men ...
 
 
Vi börjar med Amandas frågor!

1. Om du flyttade till New York/London för att dela lägenhet med en karaktär i ett år, vem skulle du välja?
Eem ... ingen aning! Okej så ... kanske Carrie/Samantha från The Carries Diaries, för att de bor i New York och verkar roliga! ;D

2. Vilken film önskar du fanns som bok också?
Alltså när man börjar tänka på der här märker man hur många filmer som egentligen är böcker! Men kanske ... Easy A kunde bli rätt bra, kommer liksom inte på nåt annat ... eller Juno kanske? Riktigt fin film iallafall!

3. Finns det en bok du läst fler gånger än någon annan?
Antagligen Druva, den blålila älvan av Daisy Meadows (som jag nyss fick veta är en pseudonym på flera författare och blev lite besviken över ... xD). Var under en period ganska besatt av de här böckerna, och den var min speciella favorit. Annars Harry Potter och de vises sten kanske, men inte ens den har jag läst jättemånga gånger.

4. Vilken bok önskar du att du har skrivit?
Alltså Harry Potter, helt klart, för de är fantastiska. Men om man ska tänka logiskt är det rätt no no eftersom jag sällan skriver fantasy ... om man tänker på det viset så kanske Allt jag säger är sant eller Det är så logiskt alla fattar utom du, båda av Lisa Bjärbo. Älskar Lisa Bjärbo! Eller Klassresan kanske (MONI NILSSON). Och skulle ju vara rätt fantastiskt att ha skrivit nåt så fint som Det handlar om dig.

5. Om du fick låna en karaktärs superkraft/förmåga/ras/karaktärsdrag/utseende, vem, vad och varför?
Oj vilken bra fråga! Och svår. Mycket svår ... men alltså Hermione är ju cool på alla sätt man kan vara cool. Så typ Hermione Jean Granger då. Häxa, vän, geni osv ...

6. Säg att du ska leka kiss, kill, och marry genom att lotta tre karaktärer och tvingas välja vem du ska kyssa, mörda eller gifta dig med utav de tre. Vilka blir det?
Eeehm ... så jag väljer Jace som kiss. Även om inte lika mycket efter filmen men efter boken hade jag fallit så... Joe Fontaine som "marry" - alltså cirka underbaraste pojkvännen ever är han inte? Och Voldemort skulle jag döda, bara för att jag inte kommer på nån annan.
 
7. Vilket land vill du läsa mer från?
Australien, Japan, Afrika och Finland. (Alltså trots att jag bor här läser jag himla lite som utspelas i Finland)

8. Vilken bok skulle du rekommendera andra att köpa i julkapp?
Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart/Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt/Jellicoe Road av Melina Marchetta/Det handlar om dig av Sandra Beijer. Alla är böcker alla borde läsa. Eller Josephine Bornebush Född fenomenal om det ska vara mer okänt.
Eller bara nåt från Modernista - om inte annat så är de fina att se på!

9. Välj en favoritrecension som du eller någon annan skrivit i år!
Tänker nog inte så mycket på det, tycker de flesta bokbloggare vars bloggar jag läser skriver riktigt fina recensioner. Men kan ju speciellt nämna Inuti en bok som en blogg där recensionerna är hemskt välskrivna, såsom Sagan om sagornas recensioner och Mimmis på I min bokkista som är så fyllda av Mimmi att jag ler varje gång jag läser dem. Och Amandas också! Älskar citaten i början. De här ville jag nu kanske speciellt uppmärksamma, men jag älskar många av era andras recensioner också! Läste nyligen en recension som nästan fick mig till tårar minns jag - men kan för allt i världen inte komma på var?!
Sen så gillar jag ju kanske vissa av mina recensioner mer än andra - t.ex. Malin + Rasmus = sant (för att jag älskar boken), Det handlar om dig (för att den blev rätt personlig), Eleanor & Park (för att den blev så lång (...)) och Låt vargarna komma för att ... gillar den, helt enkelt!

10. Vad är det bästa med att bokblogga?
Att få skriva hela tiden! Och få kommentarer och LÄRA KÄNNA ANDRA VIA BLOGGARNA OCH FÅ BOKTIPS. Och få rec-ex. Det tycker jag är riktigt underbart, haha.
 
Nu över till Lizas frågor ...
 
1. Finns det någon genre som du inte läser?
Genre och skräck läser jag i princip inte. Inte heller facklitteratur eller biografer. Men skräck skulle jag gladeligen bli mer insatt i - så tips på nybörjarskrämmande böcker mottages gärna!
 
2. Nämn en eller flera böcker du skulle vilja att filmatiserades (såna som inte redan blivit det)
Jellicoe Road och Juliett-trilogin. De Utvalda av Kristin Cashore kunde också bli riktigt snyggt!
 
3. Föredrar du serier eller stand-alones?
Jag tror nog jag i grund och botten föredrar serier - älskar när en bra bok har en fortsättning! Men har känt mig mer sugen på standalones på senare tid. 
4. Vilken bok är din guilty pleasure?  
Ingen, alla vet vad jag läser och jag skäms inte över något av det.
5. Påverkar årstiderna vad du läser, t.ex att du är sugen på thrillers på vintern men romantiska draman på våren?
Ja, det gör de nog. Mer än jag märker, antagligen. T.ex. läste jag mycket svenska ungdomsböcker på sommar/hösten, men nu börjar jag bli sugen på dystopier igen. fantasysuget skulle dock få återvända efter en långvarig dvala ... jag älskar ju fantasy när jag läser det! Men har inte blivit av på länge, länge,
 
6. Beskriv dig själv/ditt humör med en boktitel.
Född fenomenal, hahaha. *kommer inte på nåt bättre och det är bra med självförtroende* 
7. Om du skulle få läsa en biografi/memoar om vilken person som helst på jorden, vem skulle det vara?
Tyckte Hannah hade ett så fint svar - att läsa om sin lillasyster och hur hon ser på världen! Men för att inte stjäla det så J.K.Rowling, Coco Chanel, Sandra Beijer eller Emma Watson.
 
8. Om du skulle få bo i en bokvärld för en dag, var skulle det vara?
Hogwarts, Hogwarts, Hogwarts. Alternativt den där världen i De Utvalda jag inte minns namnet på just nu ... 
 
9. Vilken bok har du läst flest gånger?
-^^
 
10. Nämn en bok som inte många känner till som du skulle rekommendera. 
Moni Nilssons böcker. Kommer aldrig sluta tipsa om dem! Men de flesta som bokbloggar så är ju lite över den perfekta åldern för hennes böcker kanske så ... Vi är inte sådana som på slutet får varandra av Katarina Sandberg tycker jag jättemycket om. Och Född fenomenal - men den har kanske fått rätt mycket uppmärksamhet...
 
Tusen tack igen för nomineringen! Och Liza - jätteroligt att hitta till en annan finlandssvensk blogg!
 
Och som sagt - tips på bra skräck - men inte FÖR hemsk - mottas gärna! Det är ju halloween och allt så ;D

7 kommentarer:

 1. Roligt att läsa dina svar ! Svaret på nr 6 är nog min favorit ! Självförtroende är alltid bra att ha ! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, är ju det :D även om jag nog inte riktigt har riktigt så mycket som den där boktiteln påstår .. xD

   Radera
 2. Svar: Awwwww tack så jättemycket! Kul att du gillade den OuO

  SvaraRadera
 3. Hihi .. kul att du nämnde mig! :D & kul att läsa din svar! Märkte även att vi blev nominerade utav samma personer! ;) Det var väll det jag ville säga .. haha. / Hannah

  SvaraRadera
 4. Såg också att vi blivit nominerade av samma, haha :) :P

  SvaraRadera
 5. Blev jätteglad när jag läste att du gillar mina recensioner! Jag gillar dina recensioner och blogg också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, vad bra! ;) och tacktack, vad glad jag blir :)

   Radera