onsdag 8 oktober 2014

I min brevlåda #28 Vi fortsätter med höstens underbara utgivning ...

Den här är det Modernista som varit så snälla och skickat mig lite rec-ex ... och OM jag är glad! Deras utgivning är helt fantastisk, så TUSEN tack! Så har jag fått en mycket fin e-bok av ett rätt så nystartat förlag (som jag aldrig läst något från innan) som jag kommit ungefär halvvägs i och vill läsa hela hela tiden för jag tycker om den så mycket. (Boken är översatt från engelska och kom ut rätt nyligen, många av er har läst (och tyckt rätt mycket om) den! ;D) Och så har jag fått lite böcker. Bara sådär. Av såna som inte behövde dem längre. Fick egentligen många fler än jag visar, men dem var jag inte så intresserad av så tyckte det kändes onödigt. Vissa har jag dock velat läsa länge så de kändes mer aktuella att ta upp! och så har jag ju faktiskt fått Född fenomenal av snälla Bonnier Carlsen, men den har jag ju redan recenserat så skippade att ta bild och skriva om.
 

 
 
 
Fick tre finisar från det förlag som nog för tillfället är mitt favvoförlag: Jane Eyre av Charlotte Brontë, Svindlande höjder av Emily Brontë och Four av Veronica Roth.
Alltså snääla herregud seeee på klassikernas omslag!? Så SJUKT HIMLA SNYGGAAAAH! Är otroligt lycklig över dem, tusen tack! (Okej ja jag hade Jane Eyre från tidigare, men den upplagan var inte på långa vägar lika fin och tror faktiskt den blir läst snabbare nu.) Svindlande höjder har jag velat läsa sen jag läste Himlen börjar här (Jandy Nelson) och Jane Eyre har så många gillat så jag vill också läsa. har börjat lite smått med några kapitel i den och den är inte alls som jag tänkt mig?! Men bra verkar den ju, språket är rätt gammalt och så men bra tror jag den är. Riktigt tjusig i bokhyllan är den ju iallafall.
Four kunde jag heller inte låta bli att fråga efter - är av någon anledning mycket mer pepp på att läsa den än att läsa Insurgent? Hoppas iallafall den är bra och att jag blir nyfiken på Insurgent sedan. Den är ju inte fruktansvärt lång heller så kommer försöka ta tag i den rätt så snart.
 
 
För det första: hur snygg är inte deras logga? (Klicka på länken för att se^^) Väldans snygg enligt mig. Och namnet med. Älskar när nya förlag startas - tror det här kan ha en mycket fin framtid också!
Den e-bok jag då fått av dem (är för en gångs skull riktigt glad över e-bok p.g.a. kan sitta och smygläsa på lektionerna ... säg inte till någon!) är Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart. (På engelska We ere liars) Kunde inte hålla mig utan började läsa direkt när jag laddat ner den. I skolan. På lektionen. Och blev fast direkt. Nu är allt jag gör hela dagarna att längta efter att få tid att läsa den. Men så behändigt ändå att ha den på mobilen! Kan ju plocka fram när som helst och läsa lite. Dessutom har den så korta kapitel! Vilket leder till att man läsar och läser och läser för att man hinner ett kapitel till. Vill både hålla på den och läsa snabbt eftersom slutet ska vara rätt speciellt. Men alltså den har varit sjukt himla bra hittills. Påminner lite om Sommar-trilogin av Jenny Han och Gossip Girl. Och Det handlar om dig på grund av språket. Hundra gånger tack.
 
och här ser ni omslaget lite bättre (okej mycket bättre. man ser ju ingenting på min minimala mobilskärm) det är Hanna Larsson som gjort många av X publishings omslag som formgivit/designat det. det förklara varför det är så snyggt. hon gör sjukt fina omslag.
FÅDDA
 
När jag lät dig gå av Gayle Forman är ju uppföljaren till Om jag stannar som jag läste alldeles nyligen och tyckte mycket om. Hade tänkt beställa den så blev hemskt glad när jag såg den. Fatta hurdan tur man har ibland?! Den utspelar sig tre år efter Om jag stannar. Jag läste första sidan och förstod ingenting. Men borde ju bli mer klart under fortsatt läsning.
Innan jag dör av Jenny Downham är boken som filmen Now is good med Dakota Fanning i huvudrollen baseras på. Har både velat läsa boken och se filmen en längre tid så blev väldigt lad över den här med. Kändes lite som om jag fick en bok jag inte visste att jag behövde inna jag fick den, om ni förstår vad jag menar.
Om du var jag av Jessica Schiefauer (jobbigt efternamn) vet jag inte mycket annat om än att den är Jessicas (förnamn pga jobbigt efternamn) debutroman. Hon har ju skrivit augustprisvinnaren Pojkarna som jag läst. Tyckte den var rätt konstig, men fin ändå. Tror att den här kan vara mer "vanlig".
 
 
Tusen tack för böckerna än en gång! Har ni läst någon av den, rekommenderar ni isåfall någon speciellt? (Och någon som är i desperat behov av en oläst pocketversion av Jane Eyre? Okej måste fundera på om jag vill ge bort den - men kommentera gärna om intresse finns!)

4 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja läsa E. Lockharts nya bok! Såg den på Akademibokhandeln här om dagen! Blev lite förvånad .. för trodde inte att den skulle komma ut redan! Sen vill man såklart ju ha Four och även sista delen i serien! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blev också rätt förvånad över att den kom ut så snabbt efter originalet - men många svenska förlag har ju börjat göra så, tycker det är så roligt att de är så "up to date"! :)
   Hoppas på att jag gillar Four, för Divergent-trilogin är en serie jag inte riktigt föll för med första boken, men vill gilla liksom.

   Radera
 2. Svar: Wooooo ja du måSTE KOMMA NÄSTA ÅR OKEJ? MÅSTE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vill ju verkligen - så siktar absolut på det!

   Radera