lördag 13 september 2014

Chanslös

 
Alexia Tarabotti, numera Lady Maccon, trivs i sin nya tillvaro som fru till Conall Maccon, Londonvarulvarnas alfa. Men hennes idylliska tillvaro störs snart då varulvsregementet återvänder från utlandet och slår ner sina tältpinnar på hennes gräsmatta. Samtidigt sveper en farsot in över London, och den påverkar stadens övernaturliga invånare på ett skrämmande sätt.
På order av drottningen fattar Alexia sitt parasoll, går ombord på ett luftskepp och ger sig av mot Skottland, ursinniga varulvar och en märklig egyptisk mumie. Men det verkar som om någon helst ser att hon inte når sin destination och Alexia måste inse att det finns situationer som inte ens en kopp te kan rädda!
 
Alltså jag älskar karaktärerna så himla mycket och Alexia är så himla COOL! Så är hon och Conall så himla gulliga tillsammans också ..:') Känns lite som en deckare men det är ju övernaturliga varelser och kärlek också så nej. 
Rätt humor det där med att det pratas om hur "fel vampyrer gestaltas i romaner", haha.
Men språket är på topp och hela historien både spännande och bra (och logisk! Eller ... så logisk en sån här berättelse nu kan vara ...), även om jag när vi äntligen fick veta vad allting berodde på kände mig lätt besviken på att det var så "enkelt". Men en väldigt duktigt skriven berättelse med både humor, kärlek, luftskepp och te inblandat. Ivy och Akeldama var som vanligt förtjusande och Lyall ... alltså han är bara för trevlig. Det är med blandade känslor jag stänger Chanslös och jag ser verkligen framemot att få läsa en minst lika bra fortsättning! (Och slutet! Åh slutet ... bara för störande. Hoppas allting ordnar upp sig i följande bok!)
Läsningen gick ju rätt långsamt med första boken, och så var det stundvis med den här också - jag kände mig liksom inte lockad att fortsätta läsa. Jag tror de är de relativt långa kapitlen som avskräcker mig, men när jag till slut läser så tycker jag det är otroligt bra och vill inte sluta. Och alltså jag ville absolut inte sluta när jag läst ut den! Sista hundra sidorna läste jag i en sittning och även om slutet var ett tydligt slut så är det ju också en tydlig början på problemen vi kommer stöta på i nästa bok.
Jag är helt enkelt kär i de här böckerna. De är så roliga och unika och helt enkelt BRA så jag kommer gråta blod när jag läst slut den här serien. Gillas verkligen! (och rekommenderar till ALLA att åtminstone prova!)

Chanslös (Parasollprotektoratet #2) orig. Changeless | Gail Carringer 2010 övers. Lena Karlin 2012 | Styxx fantasy | 375 sidor | 13+/vuxen | tusen tack för rec-exet till Styxx fantasy! |

Recension på första delen.

Boktyckes läsutmaning #36 Läs en bok ur genren steampunk - avklarad!

2 kommentarer:

  1. De här böckerna är verkligen härliga!! Alexia är grym och handlingarna är så roliga. :) Är dock osäker på om de andra böckerna kommer att komma på svenska. Vill ju läsa dem på svenska eftersom jag läst de tidigare på svenska. Hoppas de ges ut på svenska! :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, håller helt med! Och är så ledsen/arg om de inte kommer ... för vill ju som du också helst läsa dem på svenska när man nu en gång har börjat :P men ser lite dåligt ut just nu ... :(

      Radera