torsdag 18 september 2014

Bokbloggasmaraton #3 - intervju med mig själv


Har tagit evigheter för mig att knåpa ihop uppdrag tre i Fridas bokbloggsmaraton, jag vet! Men hade noll inspiration. Nu har jag dock läst några andras inlägg och har lyckats fia en liten "intervju" om läget just nu lite allmänt.

Beskriv dig sjäv med fem ord! Ordnörd, feminist, glad, passionerad, konstnärlig. (Vi säger så, sen vet jag ju inte om det är riktigt sant ...)

Varför läser du? För att jag älskar det! Nej men jag blir inspirerad, jag kan "uppleva" saker, jag känner mig mindre ensam. Och som någon sagt (och säkert tusen efter det): den som inte läser lever bara ett liv, medan den som läser kan leva hundra. (Eller nåt i den stilen.)


Fem bra böcker du läst på sistone? Det handlar om dig, Född fenomenal, Röd som blod, Boktjuven och Den femte vågen. (Ehm, rätt så nyligen.)

Vad lyssnar du helst på nu? Sandra & Michelles podd, Florence + the Machine, Veronica Maggio, Linnéa Henriksson, Hello Saferide & Säkert!, Icona Pop och Katy Perry.

Favoriter i höst? Stora tröjor, knästrumpor & kjol, choklad, smoothie, tjocka efterlängtade böcker (bara jag skulle ta i att läsa dem), hög musik, sena kvällar.

Vad håller du på med för tillfället? Jag försöker bestämma mig för om jag ska eller inte sluta med fotbollen (för att börja med friidrott igen i stället som jag längtaaaaar efter), jag försöker komma igenom alla recensioner jag borde skriva, längtar till julen och fixar i rummet.

Vad längtar du efter? Julen och evighetslånga lyckostunder.

Om du fick vara någon bokkaraktär för en dag, vem skulle det vara? Hmm ... Lumikki och Rut var de första jag kom på. Lumikki för att hon är så himla smart och självständig och Rut för ... i princip samma orsaker. Och hon är så underbar annars också på alla sätt. Men annars hade det inte stört mig att få vara Hermione heller, tänk att få gå på Hogwarts! Och alltså, så som Ruts liv är i Född fenomenal skulle inte heller vara så dåligt ...

Hur skriver du dina recensioner? ("stjäl" den här frågan från fredagens jerka, missade delta själv men tyckte det var roligt att läsa andras svar och ville gärna skriva själv (men glömde) så gör det nu) Egentligen skriver jag dem nog inte på något speciellt sätt. Jag skriver oftast någon form av handling själv i början, men om jag är lat eller har skjutit på recensionen så länge så att jag inte minns stjäl jag handlingen från baksidan. Så bara skriver jag om allt jag tänker på. Jag brukar gå igenom karaktärer, fart och språk, och babbla om en massa andra logiska och ologiska saker jag kom att tänka på. Ofta blir mina recensioner rätt långa ... och ibland skriver jag inte ens så väsentliga saker. Kanske borde ändra på det, försöka korta ner recensionerna lite och bara skriva det liksom viktigaste? Eller tycker ni det funkar med långa recensioner?

Långa eller korta recensioner (andras då)? Långa tycker jag nog faktiskt, då får man en bättre bild och mer personliga åsikter. Om den är kort så kan det bli tråkigt, opersonligt och man vet mest att denna gillar/ogillar men inte varför. Men det är olika, det beror på helt hur man skriver och vad det är för sorts bok, men jag tycker att de flesta bokbloggare verkar veta rätt så bra vad som passar dem och då blir det också bäst.

Hur har skolåret börjat? Bra, faktiskt! Är riktigt glad över att vara tillbaka i rutinerna igen, och älskar hösten! Prov, uppsatser (i historia och religion) och tidiga mornar (kombinerat med sena kvällar ... ni vet, böcker?) gör det dock mindre kul, Har hänt säkert över tio gånger att jag nästan missat bussen ... japp, jag är en sistaminutare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar