måndag 11 augusti 2014

juli.

 
~
De odödligas regler - Julie Kagawa
Frost - Maggie Stiefvater
Heddabloggen ... och allt det här med mamma - Åsa Hofverberg
Dödsknäpp - Håkan Jaensson
Varelserna: Emmas bok - Magnus Nordin
Den femte vågen - Rick Yancey
Ninja Timmy och resan från Sansoria - Henrik Tamm
Zelda - Lina Neidestam
Vi måste sluta ses på det här sättet - Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck
En sekund i taget - Sofia Nordin
~
Antal lästa böcker: 10 st
Antal lästa sidor: 2202 st
Omläsningar: inga
Antal manliga författare: fyra
Antal kvinnliga författare: sju
Kvar i olästhögen: 30 st (hur rätt det nu sen är egentligen ...)
Övernaturliga inslag: fem, räknar då Den femte vågen som övernaturlig eftersom det bara är fantasier ... men egentligen "verkligt" :P
Påbörjade serier: fem *skamsen smiley*
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): två
Avslutade serier: Heddabloggen tror jag är sista Hedda-boken
Antal recenserade böcker: 6 publicerade recensioner på böcker varav tre mindre och endast tre av dem har jag faktiskt läst i juli, men skrivit recensioner på böcker det är lääänge sen jag läst och skjutit upp på så är stolt! + 2 filmrecensioner.
Fådda/köpta böcker denna månad: noll (olästhögen krympte verkligen påriktigt den här månaden!)
Lästa recensionsex: 4 st
Lästa bibliotekslån: 6 st
e-böcker: -
Noveller/seriealbum/bilderböcker: 3, eller Ninja Timmy och Varelserna är böcker med bilder mer än bilderböcker ...
Böcker som påbörjades i juli men inte lästes ut: Ingen
Månadens finaste: 


Åh - tecknade omslag!

Bästa bok: Den femte vågen, faktiskt överlägsen vinnare den här gången. Längesen jag gillat något så mycket! <3
Största överraskning: Ovannämnda, En sekund i taget, Dödsknäpp och Hedda överraskade alla på olika sätt.
Sämsta bok: Många har fått tre stjärnor men jag tror det blir Varelserna - Emmas bok som tyvärr blir botten. Den lyckades liksom inte överraska mig och jag kände inte direkt så mycket när jag läste. Men bilderna är fina och berättelsen bra så dålig är den inte.
Största besvikelse: Vi måste sluta ses på det här sättet. Jag blev nog inte besviken, för så många andra har tyckt som jag om den innan, jag blev väl liksom mer besviken på att den inte överraskade. Den hade liksom gärna fått vara mer än jag hoppats på, men språket är felfritt och underbart så jag tycker om den mycket iallafall.
Och De odödligas regler som jag hört så mycket bra om men som inte nådda ända fram hos mig. Den är bra men jag blev inte överväldigad eller tycker att den är fantastisk.
Spännande saker som hänt i junl: Inte så mycket. Faktiskt. Många bra böcker har fått sina utgivningsdatum och så men njae, inte direkt något jag kommer på att skriva här. (Konstigt! Brukar alltid vara något!)
Eller jo! Var i Helsningfors med la familia en dag och det var roligt. Och så har jag skrivit och tecknat rätt mycket.
Kommentar: Hemskt nöjd med antalet och månaden var definitivt en sommarmånad. Tycker även att jag uppdaterad bloggen relativt ofta. *stolt*
 Hur det gick med planeringen: TIO BÖCKER! Wihoooo jag gjorde det! Ändrade målet till sju när jag ångrade mig, men klarade av det ursprungluga "i misstag" istället! Väldigt glad och antagligen bästa månaden 2014 hittills i läsväg.
Planer inför juni: Skolan börjar igen. Men ska recensera så mycket som möjligt och läsa så mycket jag hinner. Sätter inga mål utan försöker komma in i skolvardagen bara.
TBR-bok i augusti: Fyra dagar - fyra nätter av Morgan Matson. Ser hemskt mycket fram emot den och tror den är perfekt nu på "sommaren"! (Eller nja ... tidiga hösten ... även om det är varmt som i en bastu ...)

Vad har ni för planer för augusti? Och hur gick juli för er? Har för mig att det ofta är i juli man läser mycket - har iallafall varit så för mig innan också! :-)

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du nådde ditt mål och läste bra böcker dessutom! Den femte vågen vill jag verkligen läsa. Jag läste inte så många böcker i juli, men augusti har börjat bättre. Jag håller på med City of Lost Souls och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska läsa. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, The Mortal Instruments! MÅSTE verkligen ta tagi Stad av glas nångång ...! Hoppas då augusti fortsätter på samma sätt :)

      Radera