söndag 17 augusti 2014

Bokhösten 2014 - del 4

Sista inlägget om höstens utgivning kommer nu! Den här gången kommer titlarna från många olika förlag, och jag vet att vissa "tyvärr" redan är utgivna. (Mer exakt Född fenomenal.) Och jag kan ju passa på att säga, om ni inte redam märkt: bokhösten 2014 är rätt fenomenal.
 
 
Sveket av Ursula Poznanaski
september
Jag har läst både Erebos och Saeculum tidigare av Poznanski. Erebos tyckte jag var riktigt bra medan Saeculum inte riktigt föll mig i smaken. Därför känner jag lite sådär för den här. Jag skulle nog vilja läsa den men samtidigt är hon nog ingen favorit, omslaget lockar inte och tyvärr inte handlingen helller.
Jag tror det är en dystopi om några ungdomar som typ får veta att de ska dö - eller något. Det ska väl också bli en trilogi. Jag väntar lite med den, tror jag. Ser lite vad andra tycker och så. Men jag skulle ju vilja veta vad det är iallafall ...
 
Född fenomenal av Josephine Bornebisch
augusti
Den här är jag faktiskt väldigt nyfiken på. Jag vet ärligt inte varför men jag tror jag kan tycka om den. Får lite Allt jag säger är sant-vibbar av titeln och den ska ju vara rolig. Handlingen låter rätt ... speciell och den lockar mig liksom inte - en flicka som typ är besatt av Anne Frank och som tar sig själv på lite för stort allvar - verkar det som. Men jag tror jag skulle gilla!

Varelserna - Fristaden av Magnus Nordin
september
Jag har läst de två första delarna och kommer därför antagligen läsa den avslutande också. För jag vill ju veta hur denna lättlästa, svenska, zombie-dystopi slutar.

Blod och stjärnstoft av Laini Taylor
september
Jag är så SJUKT nyfiken på den här serien! Har i princip bara hört bra saker om den (eller det har varit så att de flesta antingen hatat eller älskat) och jag känner på mig att jag antagligen skulle höra till den där gruppen som älskar. För jag älskar omslagen. Och fantasy. Och originella idéer. Och coola karaktärer. Jag tror att den innehåler allt det.
Första boken (Mörk ängel) kom ju som pocket nu också.

Offpist av Johanna Schreiber
november
Jag blev så himla positivt överraskad av Schreibers första bok, Carlstensveckan. Det här är då en uppföljare och även om Carlstensveckan hade klarat sig fint alldeles själv så vill jag hemskt gärna läsa mer om Ebba och hennes killproblem. För Schreiber skriver så väldigt ärligt och realistiskt om dem.
 

Endgame - kallelsen av James Frey
oktober
Jag tvekar mellan Hungerspelen-wannabe och en ny bra dystopi angående den här. Men man vet ju inte innan man provat.
 
Ett år i djungeln av Suzanne Collins
oktober
Bläh jag hatar omslaget. Och skulle antagligen aldrig plocka upp den här om det inte var Suzanne Collins. Men nu är det ju det och hon är ju duktig. Så jag kommer försöka få tag på den här och hoppas att det är så hjärtskärande ärligt som jag vill.

Nån av ovanstående ni är extra nyfikna på? Nån som vet vad James Frey riktigt är? Nån som läst den på originalspråk eller vet vad andra tyckt? :-)

2 kommentarer:

  1. Sveket och Endgame verkar ganska bra, men samtidigt så kan det bli lite samma sak med alla dystopier, och omslaget och titeln till Endgame skriker verkligen Hungerspelen. Jag får helt enkelt vänta och se om jag blir sugen på att läsa dem! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har verkligen blivit lite less på dystopier på sista tiden ... men vill ju läsa iallafall - mest för att se om det skulle vara bra ;D japp, jag med! :)

      Radera