lördag 26 juli 2014

Bokhösten 2014 - del 2

Dags för andra delen tycker jag! (Mest för att det är enkelt att skriva och jag inte har så mycket tid till bloggen för tillfället.) Den här gången är det Gillas höst som gäller, och alltså ... jag vill ju läsa allt.

Ramona - Marta Söderberg
augusti
Ingen aning om vad det här är men det är Gilla så är antagligen bra. Och det är om en flickas/kvinnas uppväxt eller nåt och sånt brukar ju jag tycka om.

Rävsång - Christin Ljungqvist
augusti
Det här är väl sista delen i en trilogi..? Första delen har jag hemma och den ser väldigt bra ut, hoppashoppas den är bra så jag vill läsa den här och tvåan också!

Världens viktigaste kyss - David Levithan
september
Levithan! Jag gillar omslaget, och jag tycker om handlingen: två pojkar som ska slå rekord i att kyssas stående utan paus. Det är antagligen mycket bra, och jag är hemskt sugen på att läsa.
 
8 saker du aldrig skulle våga - Eva Susso & Moa Eriksson Sandberg
oktober
Oh, den här vill jag verkligen läsa! Alltså jag och svensk ungdomslitteratur ... Jag älskade ju Eriksson Sandbergs Den första flickan skogen möter (men har av någon anledning inte tagit mig för att läsa varken fortsättningen eller något annat av hennes verk för den delen..) Susso har jag inte läst något av, men jag tror det här är bra. Omslaget är inte världens vackraste men gillar det iallafall.

Jag ger dig solen - Jandy Nelson
november
Oj herreguuuuud jag är pepp på den här! Himlen börjar här är ju helt underbar så förväntningarna är höga. Det är väl något med syskon igen, vad jag har förstått. Hoppas verkligen det är bra! Och jag ÄLSKAR omslaget. (Och är så helt UNDERBART att den kommer ut så snart efter den har kommit på engelska! (Älskar att svenska förlag börjat vara så snabba!))

Något ni läst (på originalspråk då ... eftersom de inte är utkomna ännu på svenska ;D) och rekommenderar/inte rekommenderar? Något ni vill läsa?

7 kommentarer:

 1. Jag tror jag skulle kunna läsa alla! :D Rätt intressanta omslag & titlar.
  Speciellt Jandy Nelsons bok och David levithan.. läser just nu Jag, En och gillar den än så länge :D Den här hösten kommer nog bli rätt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte hålla med mer! ;D

   Radera
 2. Har läst "Världens viktigaste kyss" på engelska och tyckte om den, även om det inte var författarens allra bästa. :) Längtar såå mycket efter "Jag ger dig solen"! Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska vänta på den svenska översättningen eller bara läsa den på engelska så fort den släpps... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle själv gärna vilja göra så ... men då jag inte än läst något på engelska så tror jag jag väntar på den svenska :P :S men herregud som jag längtar, är antagligen något av det mest efterlängtade "här i bokbloggar-världen" just nu! <3 :D

   Radera
 3. Åååhhh herregud vill så gärna läsa jandy Nelsons nya book jag dööööööör

  Svar: Ge inte upp bara för att vi inte gillar den!! Jättemånga andra gillar den ju, så chansen är ändå rätt så stor att du också kommer göra det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj guud jag med .......

   Ja, jag kan ju mycket väl gilla den ... man vet aldrig! ;D

   Radera
 4. Jag måste verkligen läsa Jag ger dig solen! Himlen börjar här är så bra! :)

  SvaraRadera