söndag 9 februari 2014

13-årig författare och pocket som ges ut "pånytt"

Jag fick nyligen reda på att nu i februari kom det ut en bok vars författare är tretton. 13! Boken verkar dessutom himla bra:
En smärtsam och samtidigt hoppfull berättelse om djupaste sorg, om saknad och om svek, men främst om vänskap och kärlek. Klasskamraterna Jessica och Hugo var femton respektive sexton år gamla när de var och en upplevde den värsta sommaren i sina liv. Mitt i sorgen och saknaden, då livet vänts uppochner var sommarlovet över och skolan började igen. Vad gör man när någon säger åt en att gå vidare och man varken kan eller vill? Vad svarar man på frågan "Hur mår du?" när inget längre bär? Och kan man säga något alls när man för femtioelfte gången får höra: "Jag beklagar sorgen"? Facebook, instagram, twitter ? runtomkring fortgick alla andras liv som om ingenting hade hänt. Då upptäckte Jessica och Hugo varandra och där, sida vid sida, hittade de styrkan de behövde för att våga söka en ny mening i tillvaron. Hjärtat fortsätter att slå är en berättelse om vänskapen och kärleken - de största och starkaste krafterna som håller oss uppe när allt annat rämnat.
Omslaget lockar mig tyvärr inte men stor skillnad - jag vill läsa. (Och jepp, nu vill JAG OCKSÅ skriva bok!)

En annan boknyhet jag stött på är att Gilla böcker - som ju tagit över X publishings utgivning om någon missat - ger ut X publishings böcker i pocket. Inte alla. Men vissa. Böckerna de ger ut "igen" är Jellicoe Road och Francesca av Melina Marchetta och Jag, En av David Levithan. Är hemskt glad att jag hann köpa Jellicoe och Francesca medan de gavs ut på X eftersom jag gillar de omslagen mer men är även glad över att de ger ut dem. För de är ju så himla bra! Jag, En kommer jag definitivt köpa nu när den finns som pocket, för den är ju myckt billigare nu! Och jag har inte läst den. Men vill. Jag, Ens omslag har de ju inte ändrat på jut alls, Francesca lite (stelare text :'( ) och Jellicoe Road ... ja det är samma tema som förut. Men jag gillar inte alls lika mycket. Det omslag X hade tycker jag är ett av bokomslagens vackraste omslag jag sett, och jag önskar att de hade behållit det. Men ju fler gånger jag ser det här ju mer gillar jag det. Hatar dock den där lila bubblan ... jaja, men om ni inte läst så läs NU!!!

Vad tycker ni om omslagen?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar