lördag 1 juni 2013

Sommaren är kort.

Bild: Google bildsök (summer sunset)
Heeej!
Igår gick jag för sista gången någonsin i lågstadiet. Idag var det våravslutning och vi sjöng och fick rosor. Nu har jag då gått ut sexan, nästa år delas klassen i fyra klasser och jag byter skola. Känns rätt underligt. Min klasslärare kunde inte komma på avslutningen idag så han pratade med oss igår, han sa nånting om var och en av oss och kallade mig klassens samvete. jag tycker faktiskt att det är sorligt att sluta lågstadiet, för jag tycker ju om min klass och mina lärare och själva skolan. Där finns så många minnen. Men jag hoppas att jag kommer få nya fina minnen när jag börjar i högstadiet på hösten.
Rektorn höll ett tal till oss, och jag var faktiskt nära gråten. Eller egentligen var jag inte det men det kändes som om jag ville gråta. Efter det fick vi alla en röd ros och sen var det stipedieutdelning för sexorna, vi har så att de andra klasserna får i klassen. Jag fick veta att jag vunnit en uppsatstävling som vi haft för ett tag sen, där två i sexan vann, så här stod det i brevet jag fick:
"Vi vill gratulera dig till stipendie i årets uppsatstävling som XXX årligen årdnar i Xskolornas sjätte årskurs.
Din uppsats "Den långa kalla vintern" är en fantasifull berättelse och intressant läsning. Vi hoppas att du fortsätter att skriva "med liv och lust".
Vi önskar dig all framgång i din fortsatta skolgång. Vi hoppas att stipendiet skall vara dig till glädje, och samtidigt påminna dig om Xs verksamhet.
Trevlig sommar!"
Och det kommer ju absolut vara till glädje, jag fick 50 euro!!! Jag tänkte att jag kanske skulle använda lite av pengarna till att köpa sommarläsning...
Jag fick inte tillbaka uppsatsen, så jag kan tyvärr inte skriva den här, men den var kanske lite som en fabel och var skriven ur djurs perspektiv. Det enda typ som gjorde att rubriken kunde vara "Den långa kalla vintern" var att det utspelar sig på vintern och det är ingen särskilt ljus berättelse.
Efteråt sjöng hela skolan ett sommarpotpurri och sen blev det betygsutdelning i klassen. Och jag är jättenöjd med mitt betyg men tänker inte skriva vad jag fick i alla ämnen här...

Så nu har jag då sommarlov. Det tänkte jag att jag skulle spendera med att läsa och träffa kompisar. Vad jag gör med dem vet jag inte men det kanske blir ett besök till Borgbacken (där vi redan i år var med skolan och hade jätteroligt), kanske vi simmar, går runt i byn eller shoppar?

På torsdag var jag förresten till Iso Omena och köpte vårfestklänning. Jag fick också en ny bikini och köpte ett linne!

Kunde tyvärr varken hitta klänningen eller linnet på H&Ms hemsida utan bara bikinin.... Så allt var från H&M!
På onsdag var jag till stranden med några kompisar, dagen innan hade vi varit på en annan strand med klassen och då doppade jag mig för första gången det här året! Jag hade det jätteroligt på onsdag förresten. När jag kom hem på onsdag sorterade jag om mina böcker i bokhyllan, då det blivit lite trångt där på sistone, så nu har jag böckerna i högar i stället för på rad.

Tänkte också göra ett "sommarläsning" inlägg här nån dag, låter det bra? Ni kan förrsten gäran kommentera om bra böcker i kommentarsfältet, så kan jag sen skriva era förslag i inlägget!
 
Ha en härlig sommar nu, och lev livet!

4 kommentarer:

 1. Grattis till uppsatstävlingen! Och jag vill också ha sommarlov, själv får jag det den 13.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! :) Joo, det är ju nog roligt att ha sommarlov.... :D

   Radera
 2. Grattis! Jag skulle själv nog aldrig vunnit någon uppsatstävlingg.
  Slutade du igår?!? Jag slutar också lågstadiet, fast den 14 i stället. Fuskigt, jag vill också ha sommarlov nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ojdå, jag verkar ju ha tur jag som slutade igår...ni slutar ju båda senare... :/

   Radera