onsdag 24 oktober 2018

Bokiga nyheter

Hallå, hej jag har håltimme!

Igår läste jag i en timme utan avbrott. Vet ärligt talat inte när det hände senast? Har påbörjat SÅ många böcker men inte avslutat någon på väldigt länge. I förrgår påbörjade jag To all the boys I've lovet before för att jag vill se filmen och den har så korta kapitel att jag omöjligt kan sluta läsa?? Egetligen tycker jag inte ens den är superbra - den är alldeles för sockersöt och långsam för min smak, egentligen. Men den är mysig. Och jag vill komma igenom den för jag vill faktiskt se filmen. Och jag vill att hon ska bli kär i Peter för det är väl det hon kommer bli? Orkar verkligen inte med den här Josh-grejen.

Okej! Ej det jag skulle prata om. Tänkte prata om litteraturiga grejer jag är pepp på.

Nummer ett:
Promotionfilmen för filmatiseringen av Du, bara! LOOK AT THIS MAGIC!! Den är så fin så fin ÅHH. Men ja alltså det är med denna film de marknadsför projekt filmatisera-Du, bara - detta är ju inte trailern för den riktiga filmen. Ärligt hade jag nog inte haft särskilt mycket emot om det varit det ... aja, ser så bra ut är så otroligt pepp på att detta kan hända! HÄR finns deras sida en kan swisha bidrag där om en har swish. Det kan inte jag ha för jag bor i Finland. :-(

Nummer två! Är att skådisarna för filmversionen av en av mina bästa böcker har tillkännagetts:
Gillar Elle Fanning väldigt mycket, men hon är nog ändå inte riktigt den jag hade sett framför mig som Violet. Justice Smith har jag tydligen sett i Paper Towns men eh minns honom ej helt därifrån ... Aja han ser nog inte heller ut som den Finch jag har i huvudet, men kul ändå! Hoppas det blir bra! Här finns min recension på Som stjärnor i natten ifall någon inte läst och vill veta varför hen borde.

Grej nummer tre är att filmversione av The hate u give tydligen haft premiär?!? Den verkar inte gå på bio här i Finland, så blir väl att jag ser då den kommit upp någon annanstans. Faktiskt inte sett trailern själv pga brukar undvika dem rätt långt, men här är den ifall någon annan är nyfiken:
Har ju inte publicerat någon recension på The hate u give *än* men den är verkligen otroligt värd. Och så viktigt! Känns lite avigt att den inte visas på bio just därför, så viktig story, den borde verkligen få den marknadsföringen, men ja. Läs och se!!

Och gårdagens grej! Augustpriset! De nominerade i barn- och ungdom är *ifall någon mot förmodan missat*:

  • Gropen av Emma Adbåge (bilderbok 3-6)
  • Vi kommer snart hem igen av Peter Bergting och Jessica Bab Bonde (seriealbum 9-12)
  • Hemma hos Harald Henriksson av Uje Brandelius och Clara Dackenberg (bilderbok 3-6)
  • Rymlingarna av Ulf Stark och Kitty Crowther (roman 6-9)
  • Regn av Anders Holmer (bilderbok)
  • Comedy Queen av Jenny Jägerfeld (roman 9-12)
Så ... jaha? Om vi säger såhär: en måste ju inse hur JÄVLA dumt det är att trycka in alla barn- och ungdomsböcker i en och samma kategori då en ser på detta. Tre bilderböcker, inte en enda ungdoms?? Vägrar tro att det liksom inte fanns böcker värda en nominering i årets ugiving. Sen så, klart det blir såhär liksom. Med en så omfattande kategori kommer det ju aldrig kännas rättvist. Men okej, om jag ska kommentera vidare då: jag kände till de flesta från förut, Regn och Hemma hos Harald Henriksson har jag max skymtat omslaget av någon gång. Har faktiskt inte läst en enda surprise surprise men jag har ju knappt läst något alls ur årets utgivning såatteh. Kan tycka att PAX VERKLIGEN hade förtjänat en nominering, någon skrev att kanske hela serien skulle nomineras men nehhej.

Men alla böckerna verkar fina! Och som typiska August-böcker, de är ju egentligen väldigt förutsägbara en borde ju fatta vilka böcker som kommer bli nominerade bara genom att kolla igenom utgivningen, men klart en för det tycker att sina personliga favoriter borde nomineras. Och det borde de ju.

Comedy Queen känns spontant som den jag håller på. Har som sagt inte läst en enda men har läst så många omdömen på den så jag typ vet vad jag antagligen skulle tycka. Den verkar så viktig och bra!! Rymlingarna verkar också superfin, egentligen. Vi kommer snart hem igen också för den delen.

Okej sista: Yrsa Keysendals debut Friläge går att bevaka hos nätbokhandlarna och kommer ut i mars!! Så pepp. Egentligen bara för att jag följt henne via Flora och sedan på hennes instagram vet inte alls vad den handlar om. Men! Ändå! Coolt! Roligt! Kul!

Kom på en till grej så det blev inte sista: Feministfällan av Nina Åkestam verkar otrolig! Hon delar utdrag på sin instagram och allt är så bra. Åh. Vill läsa den mycket mycket. Nu finns den dessutom att köpa som signerad!

Ska fortsätta gå i skolan nu. Hejsvejs!

1 kommentar:

  1. MEN! Vad fint att höra att du är pepp! Blir så glad <3

    SvaraRadera