onsdag 22 februari 2017

Mina bästa: dystopier & postapokalyps

Hej cyber space!

Idag är en speciell, en stor, en fantastisk dag. Jag tänkte nämligen börja en ny inläggsserie här på bloggis! WOOHOO. För inläggsserier har funkat så bra in the past! *hej genremånad*

Nej men tror verkligen det här kan bli kul.

Men vad är grejen då? Jo, jag tänkte börja skriva inlägg om mina bästa böcker inom olika kategorier - som fantasy, middle grade, contemporary, och det jag tänkte börja med: dystopier och postapokalyps! Det här är ju ingen ny grej, det är nog en rätt vanlig typ av inlägg inom bokbloggsrvärlden vågar jag påstå. Men idén med det här är alltså att jag ska tipsa om böcker som kanske blivit lite bortglömda, som jag itne skrivit om på länge men ändå älskar. Plus enkla inlägg att skriva när inspirationen är noll plus jag tror många gillar sådana här inlägg - det är ju lite "gillade du x så kommer du gilla y" över det hela. Ja och på tal om det så kanske jag kan börja skriva renodlade sådana inlägg när jag inte kommer på fler kategorier att behandla på det här sättet ..!

Förövrigt så har jag ingen aning om NÄR exakt dessa inlägg kommer komma upp. Lite nu och då antar jag. Och det finns ingen bestämd siffra på hur många böcker jag tipsar om/kategori, utan jag skriver helt enkelt om de bästa jag läst!
SÅ blodig och åtminstone andra delen var heartbreaking. Har inte läst tredje än, men ska! Tror den är toppen också.

Alltså ettan var bra, typ, tvåan älskade jag personligen och trean var lite besvikelse. Inte den smartaste dystopin som finns, bygger mycket på en kärlekstriangel och kan nog anses rätt klyschig av äldre läsare, men jag tyckte ändå väldigt mycket om - de har ett pseciellt MÅSTE HA MER-drag, liksom.
Tredje delen kommer ut nu i mars, faktiskt! Jag har endaste läst ettan, som jag älskade. har hört att tvåan är rätt mycket sämre, men vill ändå rekommendera den här serien pga ettan var FAB.

Det här är den minst övernaturliga av alla dessa, tror jag. Väldigt nära vår egen tid, skulle basically kunna hända när som, det som hänt i denna. Eller alltså är ju kanske lite otroligt att alla förutom några barn helt plötsligt skulle dö, men aja. Mycket relationer, tankar kring en själv och världen i denna. Inte mycket action, men jag gillar verkligen. Fjärde delen kom ut alldeles nyss, den heter Om du såg mig nu och jag har inte hunnit läsa ...

Den här är nog rätt känd, och faktiskt lite gammal nu också, men vill ändå rekommendera. Minns att jag älskade ettan och tvåan, speciellt tvåan, men trean var något av ett antiklimax. Hade velat ha mer där, även om jag inte hatade den lika mycket som jag vet att vissa gjorde. Tyckte slutet var intressant, helt enkelt. Heartbreaking kärlek i denna, är väll typ det jag brydde mig om då jag läste ...
Läste ut den här trilogin så sent som igår natt och alltså SHIT vilket trilogi. Så himla smart, realistisk och originell. Och spännande. Med underbara karaktärer. Alla måste läsa.

Har FORTFARANDE inte läst tredje delen gash ... MÅSTE göra det i år. Legend och Prodigy är annars två av de bästa dystopiböckerna jag läst. Älskar karaktärerna, spänningen, världsuppbygget ... KÄRLEK. Vill inte att det ska ta slut så kommer säkert ändå aldrig läsa Champion haha.

Säkert den kändaste dystopin i modern tid, eller vad tror ni? Förtjänar det dock absolut, enligt mig. Läste om sista delen inför sista filmen och ÄLSKADE ah, så bra. Gillade de andra två när jag läste, för kanske fem år sedan ... men alltså älskar ju filmerna så de är nog bra även om jag inte minns så mycket. STOR miss i din allmänbildning som boknörd om du ej läst, skulle jag vilja påstå.
Är lite tjurig pga Winter har fortfarande inte heller getts ut av Modernista. VAD är det här. Jag har inte läst Cress än, men ändå. Har känt ett enormt sug på sista tiden dock ... det här är tydligt att det är i vår värld, men det är som en blandning av Star Wars och Askungen. Älskar det.

Och det var alla mina tips! Tipsa gärna om dina i kommentarernaaaa.

Pusshej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar