söndag 11 oktober 2015

Bokmässan dag 1

Nu är det lite på två veckor sedan Bokmässan i Göteborg gick av stapeln. Och jag var där!!!!! Så nu är det väll då mer än lägligt att skriva lite om det, tycker ni inte?

Jag var alltså där i tre dagar, så jag delar upp inläggen i tre inlägg för att de inte ska bli för långa.
Såhär såg min packning ut för de tre dagarna. Ja, jag hade packat lite för mycket.
Jag tror vi startade hemifrån någon gång runt fyra/halv fem på morgonen. Vi åt morgonmål på flygfältet, checkade in och var allmänt vilsna för hade inte åkt flyg utomlands någonsin förut. Men det gick fint! Och himlen var fin.
Alltså!!! Man vill ju bara hoppa i det.
Såhär gå jag ut! Den vänstra bilden är tagen av min syster.
Vi mellanlandade på Arlanda och åkte sedan vidare till Göteborg. Från flygfältet åkte vi buss till hotellet. Vi checkade in, klockan var kanske tolv (..?) då, lämnade vårt bagage på rummet och gick iväg för att luncha och sedan leta upp mässan. Det var lättare sagt än gjort ...
Vi gick igenom ett köpceter med McDonald's vid båda ingångarna.
Göteborg var fint och soligt!
Vi äter ju inte "normalt", så ett matställe för min familj är rätt så jobbigt att hitta. Tillslut fann vi iallafall ett litet ställe med sallad på ena sidan och sötsaker på andra.
De hade fast pris på salladen vid lunch, så jag gjorde en enorm sallad med massa gott i. Som jag faktiskt åt upp även om det blev liite kämpigt på slutet x).
Kolla snygg skoter!
Elisabeth Östnäs i samtal med Helena från Dark places och jag och SALLY GREEN!!! Och kolla namnbricka :')
Vi hittade mässan till slut, även om jag missade några av de program jag tänkt se. Jag hade stämt träff med Rebecca till bokbloggarträffen Opal, Semic, Berghs och Natur & Kultur ordnde men att hitta varandra var lite svårare än väntat ehe. Jag var megastressad för kön var lång, klockan mycket, mässan ny och människorna många. Till slut hittade jag Rebecca och bokbloggarträffen var superkul! Hejade på Frida, Cecilia och Tova - så himla surrealistiskt att plötsligt träffa alla! Var kul hursom. Har dock mobilbilder från träffenˆˆ, för glömde kameran på hotellet och tänkte inte på att låna syrrans i stressen. Men bättre det än inget!
Efter träffen lyssnade jag på Camilla Lagerqvist hos B. Wahlströms och fick Cirkusflickan signerad. Det var kul! Men har ju inte läst den serie hon pratade om, så hängde inte riktigt med haha.
Sedan lyssnade jag på Moni Nilsson som pratade om nyaste Tsatsiki-boken. Ärligt talat minns jag inte mycket av samtalet men efteråt! Blev helt virrig av lycka av att få prata med henne, få en bild med henne, få en hälsning av henne i Malin + Rasmus = sant. (En fluga hade blivit mos på första sidan för övrigt, var lite pinsamt men också rätt så roligt haha xD :'))
Av att se henne påriktigt och över att hon faktiskt var så himla fin som man tänker att hon måste vara om man läst hennes böcker. (Och oj, en knapp har visst gott upp! Ändå tur att jag inte hade världens mest uppseendeväckande BH under xD)

Efter Moni gick jag omkring lite, och sedan lyssnade jag en pyttestund på Johan Egerkrans för ville ju hinna träffa Mimmi ännu! Vi sågs bara supersnabbt, men det var himla fint att se henne, prata lite om vad vi köpt etc. Och så sågs vi ju andra dagen också, så det var ju bra ;D.
Bland annat dessa signeringar fick jag under första dagen!
Efter mässan hälsade vi på lite släktingar som bor i Göteborg och bjöds på indiskt. Som var Hur Gott Som Helst. Har typ inte ätit indiskt förut och bara tänkt att jag inte gillar det!?! Tyckte ju tydligen mycket om.

Vi åkte taxi till hotellet, sent. På hotellet började jag gråta/fick ett nervsammanbrott för allt var så överväldigande och mycket och jag vet inte. Men jag lugnade mig, och det är okej att gråta ibland. Det känns ju oftast lättare sedan.

Slut på fredagen!

2 kommentarer:

  1. Lyckan att få träffa dig, Elvira!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att läsa om dina upplevelser på bokmässan! Själv har jag varit där så många gånger så att jag inte riktigt orkar med att gå så mycket bland alla montrar utan mest lyssnar på seminarier.

    SvaraRadera